Haberler

Prefabrik üniversite

Tarih: 28 Mayıs 2007 Kaynak: Birgün Yazan: Sinan K. Bilgenoğlu
Deprem sonrası Körfez Sanayi Sitesi karşısındaki Veziroğlu İnşaat AŞ'nin şantiye olarak kullandığı alana yerleşen Mühendislik Fakültesi, 8 yıldır buradaki prefabrike dersliklerde eğitim-öğretimi sürdürüyor.

Üniversitenin sekiz fakültesinin Umuttepe Yerleşkesi'ndeki modern binalarda ve laboratuvarlarda sürdürürken, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Vinsan Yerleşkesi'nde kalması fakülte öğrencilerinin tepkilerine sebep oldu.

Yağmur Gürültüsü Çıldırtıyor
Öğrenciler, yağmur yağınca gürültüden dersi dinleyemediklerini, ilkokul sıralarında oturduklarını, havalandırma sistemi olmadığı için kısa zamanda havasız kaldıklarını, her yerin sinekler, örümcekler ve lağım fareleri, köpeklerle dolu olduğunu, 7 bin öğrenci için 50 kişilik konferans salonu olduğunu, lağım kokusu yüzünden ders dinleyemediklerini, yağmurdan sonra çamur eziyeti yaşadıklarını, laboratuvarlarda soğuktan donduklarını ve yemekhanede sınava girdiklerini söylüyor.

Fakültelerinin bir kısmının bu yıl Umuttepe'ye taşınacağını ancak geri kalan kısmı için bir açıklama yapılmadığını belirten öğrenciler, Rektörlüğe bir dilekçe yazdı. Dilekçede: Sınava girdiğimiz yer, kantinimiz, sosyal kültürel etkinliklerimizi organize etmeye çalışacağımız mekanlar, farklı bölümlerden öğrenciler olarak tanışıklıklarımız ve paylaşımlarımız, kampus hayatı sıralayabileceğimiz özlemlerimizdir. Bu özlemlerimizin, bizleri parça parça Umuttepe yerleşkesine taşımak sureti ile karşılanmasına gönlümüz razı değil, "denildi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Ayber'in , fakültesini tanıttığı yazıda "Öğrencilerimizi AB Yüksek Öğrenim yaklaşımları düzeyinde yetiştirmeyi hedefliyoruz" sözleri herkesi şaşırtıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.