Haberler

Reklamlar

Tarih: 31 Mayıs 2007 Yazan: Aslı Canbal Özdemir
Sayısı hızla çoğalan konut projeleri beraberinde bu projelere ait reklam çalışmalarında da canlılık getiriyor. Gün geçtikçe daha fazla konut projesi reklamına gazete, dergi, televizyon, internet gibi alanlarda rastlanıyor.

Konut projelerinin reklam içerikleri, projeye dair bilgisayar ortamında hazırlanmış 3d görselleştirme çalışmaları, örnek daireden fotoğraflar, açıklayıcı metin ve ilgi çekici sloganlardan oluşuyor.

Reklam metinlerinde ön plana çıkan sözcüklerden biri olan “yaşam” açılımlarıyla, reklamı yapılan projeden konut satın alınarak nasıl bir yaşama sahip olunacağı hakkında ipuçları veriyor. Reklamdaki konutun gelecekteki sahibini satın aldığı evin yanında “sakin”, “konforlu”, “güvenli”, “doğal” ve “modern” bir yaşam beklediği vurgulanıyor.

Mimarlıkla ilgili sözcüklere reklam metinlerinde daha az rastlanıyor. Yüksek katlı projelerde “modern” kavramı ön plana çıkarken villa projelerinde “özgün”, “geleneksel” gibi sözcüklere daha sık yer alıyor.

Reklamlardaki görseller de bu ayrımı takip eder nitelikler gösteriyor. Hem projelerin geneline ait görselleştirme çalışmaları ve fotoğraflarda, hem de iç mekan görüntülerinde yüksek katlı bir projeye ait konutlarda daha “modern” diğerlerinde ise daha “klasik” ögeler göze çarpıyor.

Reklamlarda gözlenen yeni bir eğilim ise "star" mimarların isimlerine yer vermek yönünde. Konut projelerinin mimarları olan, sektörde ve toplum genelinde bilinirliği yüksek isimler bu projelerin reklamlarında da belirtiliyor.

Reklamlardan Örnekler:

Konsept İstanbul – Dumankaya:



Hangisi daha doğal?

Şehirler büyüdükçe, binalar yükseldikçe bizi yaşama bağlayan güzellikler biraz daha uzağımızda kalıyor. Şimdi dikey büyüyen İstanbul’da yatay bir alternatif var: Konsept İstanbul... Her ayrıntısı, size daha doğal ve insancıl bir yaşam sunmak için tasarlandı!

Yatay Yaşam Konsepti ile tanışın


www.dumankaya.com

 Narcity – Tepe İnşaat

Tepe’den Bakış Açısı!



Hayatınıza Yepyeni Bir Açıdan Bakın!

Yaşamın renklerine olan özleminiz, kalabalık bir şehrin stresi, deprem endişeniz, ulaşım sorunlarınız, artık geçmişte kalacak.


www.narcity.com.tr

Eston Reşitpaşa Evleri

Evinizi uzaklarda aramayın...


www.estonresitpasaevleri.com

İstanbul’da güvenli bir sitede, konforlu ve huzurlu evlerde, modern yaşam isteyenlerin hayalleri artık gerçekleşiyor...

Terrace Fulya – İnanlar

Nişantaşı’nın yükselen değeri


www.terracefulya.com

Özlediğiniz mekanlar, buluşma noktalarınız... Gündüz yemek yediğiniz, akşam eğlendiğiniz cafeler, barlar, konserler, tiyatrolar... İstanbul’un merkezi Nişantaşı’nda, modern İstanbul’un yükselen değerlerinden biri olan Terrace Fulya’da “İstanbul’da Yaşıyorum” diyeceksiniz...

Casa Mare – Enkay

İstanbul bitti. Casa Mare başlıyor!


www.casamare.com.tr

İstanbul’un en keyifli sahili Mimarsinan’da, şehrin her yerine yakın ama karmaşasına ve gürültüsüne uzak, deniz manzaralı bir ev hayal ettiyseniz, hayaliniz gerçek oldu. Casa Mare sizi bekliyor.

Evreka – Soyak

Evreka!


www.soyak.com.tr

Size hem uygun koşulları, hem de hayalinizdeki evi sunmak için, düşündük, taşındık, Soyak Evreka’yı tasarladık. Soyak Evreka’da her şeyden tam istediğiniz kadar var. 24 saat özel güvenlik, havuz, basketbol sahası, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir ev... Paranızın tam karşılığını alın, akıllı yatırım fırsatını kaçımayın. Soyak Evreka, Kartal’da.

Royal Park Residence - Kuryap

Kaliteli bir yaşam sizi bekliyor...

www.royalistanbul.com.tr

Şehrin karmaşasından uzak, rahatlıkla ulaşabileceğiniz mesafede seçkin bir yaşam, Royal Park Residence’da sizi bekliyor.

Sizi, ferah ve özgün mimari yapısı, dünya markalarıyla bezenmiş donanımı, doğal ve sosyal yaşam alanları ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde tasarlanmış yeni evinizi görmeye davet ediyoruz.

Parkvadi Evleri – Kuzu Grup Ulubol


Yılın en güzel seçim’i!


www.parkvadi.com

Bugünlerde, parkvadi evleri’nde en çarpıcı “seçim” yaşanıyor... Seçkin bir yaşam arzulayanlar, Çankaya’da first class bir yaşam özleyenler parkvadi evleri’ne geliyor, örnek daireyi görerek yılın en doğru seçimini yapıyor...

Eltes Gold Residence – Ağaoğlu

Sizin evde rahatınızı düşünen kaç kişi var?


www.eltesgoldresidence.com

Ağaoğlu, Eltes Gold Residence ile sizi kendi evinizde kral dairesi konforuyla ağırlıyor. 20 farklı tipte 231 daireli Eltes Gold Residence’ta housekeeping’den valeye, alışveriş ve yaşam merkezinden güvenliğe, balkon-bahçeden açık-kapalı yüzme havuzlarına kadar pek çok ayrıcalık günlük yaşamınızın bir parçası haline geliyor.

Eltes Gold Residence’ta konforlu bir yaşam, kârlı bir yatırım sizi bekliyor.

Modernist - Yeşil İnşaat

Hayaller ve hayatlar burada buluşuyor.


www.yesilinsaat.com.tr/modernist

Yeşil İnşaat’tan özel sektörün en büyük yaşam projelerinden biri... Modernist, İstanbul Beylikdüzü Esenyurt’ta hayata geçiyor. Toplam 10.000 konutluk 3 etap olarak planlanan Modernist, ilk kez yaşanacak yeniliklerle standartları değiştiriyor. Seçim özgürlüğü yaratan farklı daire tasarımları, etkileyici çevre düzeni, geniş sosyal ve spor olanaklarıyla beklentilerin ötesinde bir yaşam sunuyor. Modernist, gerçek fiyatla daha iyi bir hayat için.

Miramar Residence – EMTA

Miramar Residence “sakin”lerini bekliyor...


www.miramar-tr.com

Sakinliği nerede bulacağınızı biliyoruz!
İstanbul’un yanı başında, Marmara Denizi’nin tam kıyısında, Güzelce’de, geleneksel Türk mimarisinin modern bir ifadesiyle tasarlanan Miramar Residence’ın konforlu ve huzurlu ortamında sakin bir yaşam sizi bekliyor.

Novus Residence – Taşyapı

Biz mükemmelliğimizi gizlemiyoruz... Siz hayranlığınızı gizlemeyin!


www.tasyapi.com

Novus Residence Örnek Daireleri, Beğeniniz İçin Sizi Bekliyor.

Lidya Flats - Lidya Yapı

Türkiye'nin ilk butik konut projesi



Başınızı sokacak bir yer mi arıyorsunuz, hayatınıza değer katacak bir ev mi?Kalıpların arasına sıkışıp kalabalıkta kaybolmak mı, kendi seçimlerinizi doyasıya yaşayabileceğiniz bir dünya mı?

Şehrin sunduğu olanaklardan uzaklaşmak mı yarattığı sıkıntılardan kaçmak mı?

Betonların arasında izole bir hayat mı, doğanın güzelliklerini sevdiklerinle paylaşmak mı?

Seçim sizin...

Ağa han Ödüllü mimar Han Tümertekin tarafından projelendirilen Türkiye'nin ilk butik konut projesi LİDYAFLATS, kendi seçimlerini yaşamayı tercih eden 137 aileyi bekliyor…


www.lidyaflats.com

F2 Evleri - CE Yapı

F2 Evleri, Farklı Mimarı, Farklı Yaşam Tarzı


www.f2evleri.net

İhtiyaç ve kullanım tercihlerine göre yaşam alanınızı büyütebilme imkanı...

Modern, doğayla iç içe, teknik altyapısıyla zengin İstanbul'un en hızla gelişen bölgesinde Eren Talu'nun imzasıyla yeni yaşam alternatifleri sizleri bekliyor...

Yeşil Vadi Konakları – Kiptaş

“Dolaşmaya gelmiştik, anahtarla döndük...”

Konforunuz hazır, lüksünüz hazır, yeşilin her tonundan bin bir renginiz hazır... Sizi de Yeşil Vadi’te oturmaya bekliyoruz!

Hemen bugün gelin, yeni evinizi seçip anahtarınızı alın. Her ayrıntısı özenle tasarlanmış bir yuvada, sevdikleriniz ve seçkin komşularınızla yeni bir hayat başlayın.



 www.kiptas.com.tr

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.