Haberler

Google harita hizmetini sokağa kadar indirdi

Tarih: 1 Haziran 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Fatma Elif Fırat
Dünyanın en büyük arama motoru Google, harita servisine panoramik görüntü eklediğini açıkladı. San Jose'de gerçekleştirilen '2.0 Konferansı'nda, Google Earth&Maps Bölüm Müdürü John Hanke'nin açıkladığı yeni özellik, harita arama sonuçlarına yeni bir perspektif getiriyor.

Street View (Sokak Görüşü) olarak adlandırılan serviste kullanıcı, harita üzerinde aradığı adresi sokak seviyesinden panoramik olarak seyredebilecek. Görüntü üzerindeki okları kullanarak sağa-sola, ileri ya da geri hareket edebilecek. Şimdilik sadece Amerika'nın belirli bölgeleri için kullanılabilen 'Street View'in ileride daha geniş yerleşim bölgelerini kapsaması planlanıyor. Yeni servisi kullanmak isteyen Google meraklıları önce maps.google.com adresinden harita servisini görüntüleyecek. Sonra arama kutucuğuna yazılan adres tespit edildikten sonra, harita ekranında sağ üst köşede bulunan "Street View" tıklanarak sokak seviyesinden elde edilen 360 derecelik görüntü açılacak. Resimlerin, bir süre önce Google'a bağlı araçların üzerine yerleştirilen ileri teknoloji kameralar sayesinde kaydedildiği öğrenildi. Bu arada Google, bilgilendirme servisini de hizmete soktu. Öte yandan Google, antivirüs, anti-spam çözümleri üreten Startup GreenBorder Technologies şirketini satın aldığını açıkladı. Google ile aynı bölgede merkezi bulunan firmanın kaça satıldığı konusunda bilgi verilmedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.