Haberler

Kentin kalbi tekledi

Tarih: 4 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara Yazan: Deniz Biliroğlu, Deniz Gürel

Başkent'in aylardır tartışma konusu olan Kuğulu Kavşağı ve bağlantılı projeler, önceki gün sağanak yağmura teslim oldu. Kuğulu Park'ın kuğuları patlayan kanalizasyon eziyeti çekerken, kentliler kavşakta oluşan mini göller nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Başkent'in aylardır tartışma konusu olan Kuğulu Kavşağı ve bağlantılı projeler, önceki gün sağanak yağmura teslim oldu. Kuğulu Park'ın kuğuları patlayan kanalizasyon eziyeti çekerken, kentliler kavşakta oluşan mini göller nedeniyle zor anlar yaşadılar.

Sağanak yağışa yeni yapılan Kuğulu Kavşağı da beklenmedik biçimde teslim oldu. Çankaya'dan sel olup akan yağmur suları, kentlilere zor anlar yaşattı. Kavşağın yaya gecidi olan bölümlerinde küçük göller oluştu. Bu alanlarda, drenaj çalışması yapılmadığı öne sürüldü.

BEDAŞ'ın yürüttüğü çalışmalar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Kuveyt Sokak sakinleri, sağanak yağış yüzünden mağdur oldu. Çankaya Belediyesi ekipleri, kendi sorumluluğunda olmamasına rağmen sokak sakinlerinin daha fazla mağdur olmaması için açık bırakılan çukurları kapatmaya başladı.

Başkent'teki kavşak çalışmalarının mühendislik kurallarına aykırı olduğunu iddia eden Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Başkanı Zafer Şahin, "Kavşakları yapanların önemsediği tek nokta çalışmaların bir an öncesi bitirilmesi" diyerek Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendi.

Kuğulu Kavşağı çalışmalarının devam ettiği dönemde Akay Kavşağı'ndaki su taşmasını hatırlatan Şahin şöyle konuştu: "Kuğulu Kavşağı'ndan daha önce aynı sorun Akay Kavşağı'nda yaşanmıştı. Kavşak su dolmuş araçlar sıkışmış insanlar neredeyse boğulma noktasına gelmişti. Bunun en büyük nedeni yapılan kavşakların mühendislik kurallarına uygun olmaması. Kuğulu Kavşağı'nın yağmurla savaşına, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve CHP PM üyesi Levent Gök'ten de tepki geldi. Eryılmaz, "Gökçek kentin alt yapısına yönelik bir çalışma yapmadığı için her yağmurda bu sorunları yaşıyoruz. Başkente yakışmayan görüntüler ortaya çıkıyor" diye konuşurken, Levent Gök kavşağın ve bağlantılı projelerin bir şehircilik ve mühendislik faciası olduğunu söyledi.

Bu da Gökçek'in New Jersey modeli
Başkan Gökçek'in Kuğulu Kavşağı'nda kullanılan 'New Jersey modeli' bariyerleriyle ilgili açıklamasını hatırlatan Şahin sözlerine şöyle devam etti: "İşimiz gereği dünyadaki bütün kavşak uygulamalarını takip ediyoruz. Maalesef Ankara'da dünyada uygulanmayan yöntemler uygulanıyor. 'New Jersey Modeli' bariyer koymakla bu işler olmuyor. Yol standartlarıyla, eğimiyle, şerit genişliğiyle New Jersey'de böyle bir kavşak varsa biz bu işi bırakalım."

Kuğular da nasibini aldı
Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nca birinci derece sit alanı olan ve Ankaralıların önemli dinlenme mekanlarından olan Kuğulu Park'ın havuzu kanalizasyonun taşması sonucu foseptik doldu.

Sağanak yağmur, Kuğulu Park'ın kanalizasyonun patlamasına neden olurken, kuğular mikrop kapmaması için tahliye edildi. Çankaya Belediyesi Evcil Hayvanlar Barınağına alınan 19 kuğu, ördek ve kazlar gözetim altına alınarak tedavileri yapıldı.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.