Haberler

Susuz yaz korkusu bidon su deposu satışını patlattı

Tarih: 4 Haziran 2007 Kaynak: Vatan
Susuzluk endişesi ile bidon ve su deposu satışları arttı. Hamamlar ise kapanma tedirginliği yaşıyor.

Yağışların mevsim normallerinin çok altında seyretmesi ve özellikle İstanbul’da yazın su sıkıntısı olacağı endişesi insanları tasarrufa ve günlük alışkanlıklarında değişime zorlarken, bazı sektörler ve firmalar da yeni ürün tasarlamaya ya da var olan ürünlerini geliştirmeye başladı. Susuzluk tehlikesi karşısında satışları hareketlenen su depolarına olan talep son zamanlarda artarken, Kartal Plast Polyester Ürünleri sahibi Mehmet Çankaya, barajlarda su seviyeleri düşmeden önce ayda 25-30 adet civarında olan satışların haftada 25-30’a yükseldiğini ve aylık bazda satışların dörde katlandığını bildirdi.

İnsanlarda son zamanlarda ciddi anlamda tedirginlik yaşandığını belirten Çankaya, su deposu satışlarında ise 10 katlık artış olduğunu belirtti. Çankaya en çok talep gören su depolarının 5 bin ile 20 bin litre arasında değişen büyüklükte olduğunu, stoklama amaçlı bu su depolarının bodrum katına konularak hidrofor aracılığıyla suyun pompalandığını söyledi. Çankaya, 5 bin litrelik bir su deposunun fiyatının bin 300 YTL, 10 tonluğun fiyatının 3 bin YTL olduğunu kaydetti.

Hamamlar kapanma endişesi yaşıyorİstanbul Hamamcılar Odası Başkanı Ali Yılmaz, hamamlarda ayda ortalama 25-30 ton arasında su harcandığını belirterek, olası su sıkıntısına karşın tedbir aldıklarını, hemen hemen bütün hamamların kuyusu bulunduğunu kaydetti. Kuyu suyunun yeterli olmaması halinde işlerini yürütebilen hamamların tankerlerle su alarak sorunu çözebileceklerini belirten Yılmaz, “Ancak su kesilirse gelen müşterilerde artış olabilir. İnsanlar evde sık yıkanamayınca hamamı tercih edebilirler” dedi. Turistik Cağaloğlu Hamamı Müdürü Orhan Ağım da susuzluk problemi karşısında kuyunun elverdiği ölçüde hizmet verebileceklerini söyledi.


Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.