Haberler

Yaşayan en büyük tasarımcı Vitra ürünlerini kullanıyor

Tarih: 4 Haziran 2007 Kaynak: Milliyet
"Birinci yaşını dolduran Kanyon'da sadece bir kiracı mağazasından ayrıldı. Burası da hemen kiralandı. Dünyada bu oran yıllık yüzde 10'dur. 250 mağaza sırada bekliyor. Toplam 160 mağazamız var." Bu sözler bir Türk kızına âşık olunca 8 yıl önce Türkiye'ye yerleşen Kanyon'un Genel Müdürü Markus Lehto'ya ait.

Kanyon'un ortakları Eczacıbaşı Grubu ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yöneticileri Kanyon'da birinci yaş gününü basın mensuplarının da davetli olduğu etkinlikle kutladılar.

Kanyon maliyetini çıkardı
Harvey Nichols'ın içindeki Gilt restoranda düzenlenen yemekte gece boyunca gazetecilere çok memnun oldukları Kanyon yatırımını anlatan Turgay Tanes'e, "Bu kadar memnunsanız neden hisselerinizi satıyorsunuz?" sorusu yönelttik. Tanes, 220 milyon dolara mal olan Kanyon için satışta ısrarlı olmadıklarını şu sözlerle anlattı: "Kira gelirleri, rezidans ve ofis satışından sonra Kanyon bize düşen 110 milyon dolarlık maliyetini bir yılda çıkardı. Ama bir GYO şirketiyiz, kârı bir yerden sonra realize etmek isteriz. ABD, Avrupa ve Körfez'den alıcılar geldi. Bilgi odası süreci bitti ancak yönetim kurulunun verdiği bir satış kararı yok. Kanyon'dan çok memnunuz."

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı 'kişisel' nedenlerle İzmir'e benzettiği Kanyon'da gezerken Milliyet'in sorularını yanıtladı.

Üstü açık bir alışveriş merkezi yapma fikri nereden aklınıza geldi?
Farklı bir şey yapmak istiyorduk. Farklılığın en önemli noktası Kanyon'a bir yaşam merkezi niteliği kazandırılmasıydı. İnsanlar buraya sadece alışveriş için gelmesinler, iyi vakit geçirsinler, restoranlarda yemek yesinler, eğlensinler istedik.

Ofis katlarının tamamını aldınız. İş Grubu'nun alışveriş merkezi kısmındaki payına da talip olur musunuz?
Ortağımız İş GYO bu arzusunu bir süre önce ortaya attı. Ve potansiyel alıcılarla zannediyorum temasları var. Biz potansiyel alıcılar arasında değiliz.

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi ve oyuncu Goorge Cloney'in banyosunda Vitra ürünleri olduğu söyleniyor...
Ben de duydum. Ancak isim veremem, bu doğru olmaz. Kuramsal olarak çok örnek verebilirim. Daha dün ABD'den dönen bir dostum anlattı: Dünyanın yaşayan en büyük tasarımcısı olarak kabul edilen, şirketlerin tasarım yaptırmak için kapısında sıraya girdiği ünlü Fransız tasarımcı Philippe Starck'ın tasarımını yaptığı New Yorkt'taki ünlü butik otel Hudson'da Vitra'nın ürünleri kullanılmış.

Bir Diyarbakırlı, Kayserili İstanbul'a geldiğinde kolay uyum sağlar. Siz İzmirliler İstanbul'a niye adapte olmazsınız?
İzmirliler çağdaş kent yaşam standartlarına belkide İstanbul'dan daha önce erişmiş bir kentin insanlarıdır İstanbul'a geldiklerinde bir transformasyon geçirmeleri gerekmez. İzmir'de modern yaşamın bütün nimetlerinden yararlanırlar. İzmirli bir dostum, "İstanbul'da oturmaktansa, İzmir'de ayakta dururum" der.
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.