Haberler

Şahinler Holding, inşaata 1 milyar dolar yatıracak

Tarih: 3 Haziran 2007 Kaynak: Milliyet
Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, inşaat sektörüne 1 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi.
Şahin, Beylikdüzü'nde 74 dönüm arsa üzerinde alışveriş merkezi, lüks konut ve ofislerden oluşan bir projeye başlayacaklarını açıkladı.

TÜYAP'ın yanındaki araziye rezidans inşa edeceklerini belirten Şahin, Büyükçekmece'deki arazi üzerine de lüks villa yapacaklarını kaydetti.

Türkiye'de önümüzdeki dönem inşaat ve turizm alanında büyümeyi hedeflediklerini belirten Şahin, inşaat ve turizm alanında yurtdışında da yatırım yapmayı planladıklarını anlattı.

Şahin, tekstil perakendesi konusunda da başta Çek Cumhuriyeti olmak üzere, Doğu Avrupa ülkelerinde mağazalar zinciri kuracaklarını kaydetti.

Ciro hedefi 1.5 milyar dolar
Grubun hedefinin dolar bazında yüzde 10 büyümek olduğunu, ancak gelecek projelere göre sürpriz açılımlar da yapabileceklerini kaydeden Şahin, "Geçen yılki ciromuz 1.4 milyar dolar. Bu yılki hedefimiz ise 1.5 milyar doları aşmak" dedi.

'Turizmde arayıştayız'
Şahinler Holding'in önümüzdeki dönem ağırlık vereceği bir diğer sektörün de turizm olduğunu söyleyen Şahin, şöyle devam etti: "Antalya Belek'teki Club Megasaray'a 5 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Bu yatırımla kapasiteyi artırdık. Turizm gelecek vaat eden bir sektör. Bu sektörde uygun arsa olursa inşaat, kiralama veya satın almalarla büyüyeceğiz. Yurtiçinde ya da dışında otel yatırımlarımız olabilir."

İlk proje Beylikdüzü'nde 
Beylikdüzü'nde yaklaşık 10 yıl önce satın aldıkları araziye, "büyük bir alışveriş ve yaşam merkezi inşa edeceklerini" belirten Şahin, projenin 2009 yılında tamamlanacağını söyledi.

Yaklaşık 74 dönüm arazi üzerine inşa edilecek projenin detayları hakkında da bilgi veren Şahin, şunları söyledi: "Doğaya zarar vermeden, içinde, farklı aktiviteler olacak bir konsept tasarladık. Proje, arsa bedeliyle birlikte 500 milyon dolara mal olacak."

Proje dahilinde yüksek yapılaşmalı lüks konutlarla iş merkezi ve ofislerin de inşa edileceğini söyleyen Şahin, yine aynı bölgede TÜYAP'ın yanındaki araziye de rezidans inşa edeceklerini belirtti.

İnşaat alanındaki diğer yatırımlarının da Büyükçekmece'de bulunan arazi üzerine yapacaklarını anlatan Şahin, burada lüks villalar inşa edeceklerini kaydetti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.