Haberler

İstanbul ve Köln’den dostluğu pekiştirecek anlaşma…

Tarih: 5 Haziran 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma, iki şehrin kültürel etkinliklerine katkıda bulunma, Kentler Kardeşliği Derneği kurma ve Avrupa Büyükşehir Belediyeleri projesine üçüncü bir belediyeyi katma yönünde anlaşmaya vardı.

İstanbul ile Köln’ün Kardeş Şehir olmasının 10. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen “İstanbul’da Köln Kültür Günleri” nedeniyle İstanbul’da bulunan Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Fritz Schramma, İstanbul ve Köln Belediyeleri olarak 3 konuda anlaşmaya vardıklarını belirterek, şu bilgileri verdi; “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul etkinlikleri çerçevesinde Köln Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel etkinliklere katkıda bulunacağız. Büyükşehir Belediyeleri kardeşliğinin 10. yılı şerefine Kentler Kardeşliği Derneği kuracağız. Avrupa Büyükşehir Belediyeleri projesi içine iki Büyükşehir Belediyesi olarak üçüncü bir belediyeyi katmak istiyoruz. Bu Selanik veya Barselona olacak.”

“İstanbul büyük ve harika şehir, bu güzel şehirdeki çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diyen Schramma, Köln’de ve İstanbul’da dikilen ağaçların yeşerip büyümesi gibi iki şehrin halklarının kardeşliğinin ve dostluğunun devamını temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul’da oluşturulacak 30 Kardeş Şehirler Parkı’ndan birinin de Köln Parkı olacağını belirterek, hazırlanacak parkın Köln bahçe kültürüne göre düzenleneceğini söyledi. Benzer şekilde kendilerinin de Köln’de Türk kültür ve bahçe peyzajını yansıtan bir park yapacaklarını kaydeden Başkan Topbaş, konuk Belediye Başkanına İstanbul ziyaretinde çektikleri fotoğraflardan oluşan bir albüm hediye etti.

Ziyaretin ardından Kadir Topbaş, Konuk Belediye Başkanı Schramma’ya Meclis Salonu’nu gezdirdi ve birlikte AK Parti sırasına oturarak poz verdi. Bu sırada mikrofonu açarak söz alan Schramma, “İstanbul’a diktiğimiz meşe ağaçlarının sürekli sulanması için önerge veriyorum” diye espri yaptı. Başkan Topbaş da bu espriye katılarak “Önergeyi oyluyorum. Oy birliği ile kabul edildi” cevabını verdi. Her iki başkan da el kaldırarak olumlu yönde oy kullandı.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.