Haberler

"Mera Yasası imar affı getirecek"

Tarih: 6 Haziran 2007 Kaynak: CNN Türk
Meclis'in son çalışma gününde kabul edilen Mera Yasası tartışmaları da beraberinde getirdi. Mera ve yaylalar üzerindeki 300 bin kaçak konuta af getiren yasaya, toplumun çeşitli kesimlerinden tepkiler var.

Ziraatçiler Derneği, Mera Yasası'nı bir seçim yatırımı olarak görürken, TEMA Vakfı yasayı geri göndermesi için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e mektup yazdı.

Meclis'te pazar günü kabul edilen yasa, meralar üzerindeki kaçak konutlara bedelini Hazine'ye ödemek şartı ile imar affı getiriyor.

Yeni yasayla birlikte Adana, Antalya, Mersin, Bolu ve Bursa bölgelerindeki meralar üzerine inşa edilmiş 300 bine yakın konutun yasal hale gelmesi gündemde.

Ziraatçiler, Mera Yasası'nın Meclis'ten kısa sürede çıkmasını seçim yatırımı olarak görüyor.

Ziraaçiler Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, "Yasayı savunan AK Partili milletvekilleri, imar affı gelen yerlerin mera kapsamı dışına çıkmış, hayvancılıkla, tarımla ilgisi kalmamış alanlar olduğunu söylüyor. Ancak uzmanlara göre bu kanun haksız rantı yasalaştıracak" şeklinde görüş bildirdi.

İbrahim Yetkin ayrıca, "Şehirlerdeki gecekondulardan sonra şimdi de yaylalardaki gecekondulara af geliyor" yorumunu yaptı.

Kırsal Çevre Uzmanı Yücel Çağlar da kanunun Anayasa'ya da aykırı olduğu görüşünde.

TEMA Vakfı, çok tartışılan kanun için Cumhurbaşkanı'na bir mektup yazdı ve kanunun geri gönderilmesini istedi.

CHP ise, kanun Çankaya Köşkü'nden geçerse Anayasa Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.