Haberler

Beyoğlu’ndaki tarihi Balık Pazarı yenilendi

Tarih: 7 Haziran 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi tarafından yenileme ve restorasyonu tamamlanan Beyoğlu Balık Pazarı’nı Başkan Kadir Topbaş açtı.

Tarihi Sultan Abdülaziz’e dayanan ve 150 bir geçmişi olan Beyoğlu Balık Pazarı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi tarafından yenilendi ve restore edildi. Balık Pazarının açılışını Beyoğlu Balık Pazarı’nın açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile esnaf birlikte yaptı. Yaklaşık iki yıl süren çalışmalarda Beyoğlu Belediyesi altyapı yenileme, tente, tabela ve çiçeklik gibi görsel düzenlemeler yaparken, bina sahipleri de yaptıkları onarımlarla çalışmalara destek verdi.

Başkan Topbaş; “Beyoğlu’nda başlattığım proje hızlı bir gelişme sürecinde”
Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, turizmde tarihi şehir dokusunun önemine dikkat çekerek, “Benim için anlamlı bir gün. Başkanlık dönemimde başlattığım ‘Güzel Beyoğlu’ projesinin adımlarının giderek daha hızlı bir süreçte geliştiğini görüyorum. Artık dünyada kentler yarışıyor. İstanbul da bir tarih ve tarihin çeyiz sandığı” dedi.
Beyoğlu’nun tarihi misyonunun korunması gerektiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, çocukluğunun ve gençliğinin ilçede geçtiğini hatırlatarak, “İstanbul’unu kimliğini yansıtan değerleri mutlaka korumak ve geleceğe taşımak durumundayız. Beyoğlu Balık Pazarı 150 yıl önce devreye girmiş bir açık hava marketidir. Arzu ettiğim buranın tarihi fonksiyonunun değişmemesi, balıkçılarımızın ve diğer esnafımızın faaliyetlerine devam etmesidir. Gittiğimiz yurtdışı seyahatlerinde o ülkelerin bu gibi tarihi alanlarını nasıl koruduğunu gıpta ile seyretmekteyiz. Beyoğlu Balık Pazarı da literatüre ve ansiklopedilere girmiş böyle bir tarihi mekan. Burayı tarihi misyonuna yakışır hale getirmek görevimizdi” diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Başkan Kadir Topbaş’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nda başlattığı alan ‘Güzel Beyoğlu’ projesi kapsamında kendilerinin de kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiğini söyledi. 3 yılda 3 bin binanın elden geçirildiğini vurgulayan Demircan, yönetimde süreklilik ilkesi doğrultusunda çalışmalara hızla sürdürüldüğünü kaydetti.

“Körler Derneği’nin binasında tahliye yok…”
Konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve Ahmet Misbah Demircan kurdeleyi esnafla birlikte keserek tarihi Pazar sokağının açılışını gerçekleştirdiler. Restorasyon çalışmalarına destek veren bina sahiplerine teşekkür plaketi takdim eden Kadir Topbaş, ardından da dükkanları gezerek esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Kadir Topbaş, bir basın mensubunun “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Altı Nokta Körler Derneği’ne tahsis ettiği Sarıyer Reşitpaşa’daki binasında tahliye kararı alıp almadığı” yönündeki sorusuna ise, “Bu karar bana iletildi ve tahliyenin durdurulması için talimat verdim Şu anda herhangi bir tahliye işlemini söz konusu değil” diye cevap verdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.