Haberler

'Deprem gizleniyor'

Tarih: 7 Haziran 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Marmara Denizi dibindeki fayları inceleyen denizaltı ekibinden Prof. Dr. Celal Şengör , İstanbul'un deprem konusunda sanılandan daha büyük tehdit altında olduğunu vurgulayarak "Kentin sivil yönetimleri, bunu halktan gizlemeye çalışıyor. Bundan daha büyük bir suç olmaz" dedi.

Prof. Dr. Celal Şengör, katıldığı NTV yayınında Marmara Denizi'nde birsüredir bilim insanları tarafından sürdürülen çalışmaları değerlendirdi.

Şengör, Tekirdağ'ın hemen güneybatısındaki fayın altında çatlak sistemler bulunduğunu, Marmara fayı boyunca da gaz basıncının yüksek olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Heyelan Hattı
Şengör, "İstanbul'un hemen güneydoğusunda büyük heyelan hattı bulundu. Killerden oluşan bu tabakaların heyelana yakın olduğuna dair bulgular bulundu" diye konuştu.

İstanbul için tehlikenin düşünülenden daha büyük olduğuna dikkat çeken Şengör, Türkiye'nin bu araştırma için para harcamamasından yakındı. Şengör, şunları söyledi:

"Türkiye bir kuruş vermezken bütün parayı Fransızlar veriyor. TSK'nin desteği göğsümüzü kabarttı. İstanbul çok çok büyük bir tehdit altında, zannettiğimizden çok daha büyük. İstanbul'u yöneten sivil yönetimlerin bunu halktan gizlemeye çalıştığını görüyorum. Bundan daha büyük bir suç olmaz. "
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.