Haberler

Başkan Topbaş; “Bu yıl çok önemli ulaşım akslarını açıyoruz”

Tarih: 8 Haziran 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “7 Tepeye 7 Tünel” projesi kapsamında temeli atılan Kağıthane-Piyalepaşa ve Dolmabahçe - Dolapdere tünel yolları ile Küçükçekmece-Topkapı arasında yapılan Metrobus ve Edirnekapı-Sultançiftliği Raylı Sistem Hatlarını bu yıl hizmete açacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki okullar arasında düzenlenen bilgi, kültür, şiir ve proje yarışması ödül töreninin ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. “7 Tepeye 7 Tünel” projesi kapsamında temeli atılan Kağıthane-Piyalepaşa ve Dolmabahçe-Dolapdere tünel yolları ile Küçükçekmece-Topkapı arasında yapımı süren Metrobus ve Edirnekapı-Sultançiftliği raylı sistem hatlarını bu yıl hizmete açacaklarını müjdeledi.

İstanbul’da 152 kilometre uzunluğunda 33 adet tünel yol projelendirdiklerini ve bunlardan temeli atılan ikisinin çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Kadir Topbaş, bu yıl içinde açılışını yapacaklarını söyledi. İstanbul’un topografyasının tünel yollara müsait olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, trafikteki 1 milyon 800 bin aracın birkaç yüzbininin yerin altına inmesi halinde kentin ulaşım probleminin rahatlayacağına inandığını kaydetti.

İhalesi iptal edilen 5 tünel yolla ilgili yeni ihale sürecinin devam ettiğini, 33 tünel yolu adım adım yapacaklarını ifade eden Kadir Topbaş, bu yıl içinde temelini atmayı planladıkları Üsküdar - Altunizade - Ümraniye - Tepeüstü - Çekmeköy - Taşdelen ile Bakırköy - Beylikdüzü Raylı Sistem Hattı’nın ihale hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. Toplam 46 kilometre uzunluğunda olan bu hatların temelini bu yıl içinde atmayı istediklerinin altını çizen Topbaş, Küçükçekmece-Topkapı arasında yapım çalışmaları süren Metrobus ile Sultançifliği-Edirnekapı Raylı Sistem Hattı’nı da okullar açılmadan devreye sokacaklarını dile getirdi.

“Deprem hazırlığına yönelik somut projeler yürütülüyor…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, uzmanların İstanbul’da beklenenin üzerinde bir büyüklükte deprem olması ihtimalinden bahsettiklerini belirtmeleri üzerine, İstanbul’un depreme hazırlanma açısından çok ciddi mesafeler aldığını, somut olarak Zeytinburnu ile başka bazı noktalarda depreme yönelik dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

KİPTAŞ aracılığıyla vatandaşı kendi bulunduğu yerde mağdur etmeden dönüşümü gerçekleştirerek, deprem riski taşımayan binalarda konut sahibi yapacaklarını ifade eden Kadir Topbaş, bu kapsamda TOKİ ile Kayabaşı bölgesinde yapacakları 100 bin konuttan 30 binini depreme yönelik hazırlayacaklarını kaydetti. Bütün bu çalışmaların çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, “Ama yeterli de değil, tabii ki devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.