Haberler

Ankara’ya Yeni Bulvar ve Caddeler

Tarih: 8 Haziran 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi, artan trafik yoğunluğunu hafifletmek, yeni yerleşim bölgelerinde ulaşımı sağlamak amacıyla Başkent’in çeşitli semtlerinde yeni cadde ve bulvarlar açıyor.

Kış mevsiminde bu yıl hava koşullarının uygun olması nedeniyle yol çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, normalde 1 Nisan’da başlaması gereken yol ve asfalt sezonunun bu sene çok daha erken başladığını kaydettiler.

Geçen yılın aynı dönemine göre çalışmaların çok daha yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Fen İşleri Dairesi Yol Asfalt Şube Müdürlüğü yetkilileri, 2007 yılının ilk üç ayında yaklaşık 32 kilometre yeni yol açıldığını, 63 kilometre yolun ise malzemeli bakımının yapıldığını ifade ettiler.

Yeni yol açım ve yol genişletme çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan yetkililer, çalışmaların 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü, ihtiyaca ve öncelik sırasına göre yeni cadde ve bulvarların yapımının devam ettiğini söylediler.

Yapılan Cadde ve Bulvarlar
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Asfalt Şube Müdürlüğü yetkilileri, Konya Yolu’nu Öğretmenler Caddesi’ne bağlayan Ufuk Üniversitesi Caddesi’nde 1250 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde yol yapım ve genişletme çalışmalarının devam ettiğini bildirdiler. Bu bölgede trafik yoğunluğunun artması ve yoğun inşaatlar nedeniyle yeni yol açılmasının zorunlu olduğunu belirten yetkililer, yol yapım ve genişletme çalışmasının devam ettiğini, yolun büyük bir bölümüne asfalt serildiğini söylediler.

Etlik SSK Sağlık Tesisleri kompleks alanı içerisinden geçen Eşref Bitlis Caddesi’ni, Halil Sezai Erkut Caddesi’ne bağlayan 35 metre genişliğinde 1200 metre uzunluğunda yeni bir yol açıldığını belirten yetkililer, yolun asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü kaydettiler.

Her geçen gün nüfusu artan Yenikent Beldesi’nde de çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten yetkililer, Yenikent Fatih Mahallesi’nde Vural Baydan Caddesi’nin genişliğinin de 7 metreden 25 metreye çıkarıldığını, 1310 metre uzunluğundaki yolda asfalt işleminin tamamlandığını söylediler. Yine Yenikent Fatih Mahallesi’nde 35 metre genişliğinde 1550 metre uzunluğunda yeni bir bulvarın yapımına başlandığını ifade eden yetkililer, yolun büyük bir bölümünün asfaltının tamamlandığını çalışmaların devam ettiğini kaydettiler.

Yeni yerleşim birimlerinde ihtiyaca göre yol yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Başkanlığı Yol Asfalt Şube Müdürlüğü yetkilileri, gecekonduların yıkılıp yeni yapılaşmanın olduğu Çankaya bölgesi Akpınar Mahallesi’nde 29. Cadde, Aşık Paşa Mahallesi’nde Açın Caddesi, Birlik Mahallesi’nde 4.Cadde ve 118.Sokak, Dikmen Mahallesi’nde 8.Cadde ile Zafer Tepe Mahallesi’nde 2.Cadde’nin yeni yapılarak bölge sakinlerinin hizmetine sunulduğunu belirttiler.

Keçiören Osman Gazi Mahallesi’nde Kahveciler Caddesi ile Ovacık Mahallesi’nde Ş. Mustafa Erciyes Caddesi’nin de yeni yapılarak hizmete hazır hale getirildiğini anlatan yetkililer, Mühye 902 parselde de imar planlarına uygun olarak yoğun bir yol açım çalışmasının başlatıldığını ifade ettiler.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.