Haberler

Cannes'da tanıtılan Adam&Eve Otel Hollywood'un gözdesi oldu

Tarih: 11 Haziran 2007 Kaynak: Radikal Yazan: Nazmi Belge
The Times'ın 'Avrupa'nın en cool otelleri' listesinde ilk 20'ye giren Adam&Eve, Hollywood'un ilgisini çekti. Rambo, Terminatör gibi filmlerinin yapımcısı olan Mario Kassar'ın, yeni filmini Adam&Eve'de çekmek istediği öğrenildi.

Yurtiçi ve yurtdışında 'yeryüzü cenneti' sloganıyla tanıtılan Kayı Group'a ait Adam&Eve otel Hollywood'un dikkatini çekti. The Times'ın geçen haftaki nüshasında yayımlanan 'Avrupa'nın en cool otelleri' listesinde ilk 20 otel arasına giren Adam&Eve, Rambo, Terminatör gibi filmlerin yapımcısı olan Mario Kassar'ın da beğenisini kazandı. Kassar'ın son filmini otelde çekmek için Kayı Group Başkanı Talha Görgülü ile görüştüğü öğrenildi. Görgülü, "Rambo ve Terminatör filmlerinin yapımcısı olan Mario Kassar'ın son filmini Adam&Eve'de çekmeye karar verdi. Otelimizin, AB ve ABD'de ülkenin tanıtımına da büyük katkısı olduğuna inanıyorum" dedi.

Adam&Eve'in dışında Kayı Group bünyesinde bulunan yedi otel ile Sky Havayolları ve GTI Turizm'in de sahibi olan 48 yaşındaki Görgülü ile 'yeryüzü cenneti'nin kuruluş 'macerasını', 'Adem ile Havva' ismiyle 'en seksi otel' sloganının nasıl bir araya geldiğini, bu nedenle gelen tehditleri, turizmi ve turizmin sorunlarını, seçimleri ve yeni dönemden beklentilerini konuştuk.

'102 milyon avro gitti'
Görgülü, 'uzmanlığım' diye nitelendirdiği Adam&Eve'i mimar Eren Talu ile 100 bin metrekarelik alana kurduğunu belirtirken, "Önceleri biraz çekindim ama proje ortaya çıkmaya başlayınca ben daha çok heyecanlandım" dediği, otelin maliyeti, bu heyecanla öngörüleri yüzde 40 aştı. İkisi yerli olmak üzere üç bankadan kullanılan krediyle tam 102 milyon avro harcandı. Otelde, 'Ne Adem ne de Havva tek başına değildi Tanrı'nın cennetinde; neden siz yeryüzü cennetinde tek başınıza kalasınız ki!' düşüncesinden hareket eden Kayı Group, 120 bin metrekare ayna kullandı. İç-dış tüm duvarları aynayla kapladı.

'Bazı tehditler oldu'
Amaçlarının konukların asla yalnızlık duygusuna kapılmamasını sağlamak olduğunu ifade eden Görgülü, kullanılan ayna miktarının Paşabahçe yetkililerini bile şaşırttığını söyledi. Ancak, tanıtım için uygulanan felsefenin, 'bazı kesimlerin' tepkisine neden olduğunu belirten Talha Görgülü, "Bunun üzerine gereken tedbirleri aldık. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Mutluluğu tanımlarken cennetten söz ediyoruz. Ben de burada insanları mutlu etmeye çalışıyorum. Tepkiler giderek azaldı. Artık bu tür telefonlar geliyorsa bile bana iletilmiyor. Biz, 'bir yeryüzü cenneti' hayal ettik ve böylece kendisini sınıflandıracak yıldızı olmayan 'Akdeniz'in en büyük dizayn oteli'ni yarattık. Yurtdışında, Cannes Film Festivali gibi önemli etkinliklerde Adam&Eve'in tanıtımını yaptık. Son derece olumlu geri dönüşler aldık" dedi. Eve adının kendisine ait olduğunu, ancak daha sonra Serdar Erener tarafından önerilen Adam&Eve adını sevdiğini belirten Görgülü, 'dünyanın en seksi oteli' sloganını ise otelin cazibesini vurgulamak amacıyla kullandıklarını ifade etti.

13 km Led kullanıldı
100 bin metrekarelik alana, en küçüğü 64 metrekare olan ve 1000 metrekareye kadar çıkan 500 odalı otel, 30 villa, 30 havuz, 15 restoran, 20 bar, 13 adet Türk hamamı, biri Fin, biri Rus iki sauna, jakuzi, 65 metre boyunda kapalı, 104 metre açık havuz yerleştirdiklerini belirten Görgülü, havuz içleri dahil Led'le gerçekleştirdikleri ışıklandırma için ise 13 kilometre uzunluğunda Led şerit aydınlatma malzemesi döşendiğini, otelin sembolü seçilen 'kare' elma için de 270 'elma ağacı' yerleştirdiklerini belirtti.

'Sektör kan kaybetti'
'Türkiye'nin petrolü' olarak nitelendirdiği turizm sektörü için bir devlet politikası gerektiğini belirten Görgülü, bazı gıda ürünlerinde gerçekleştirilen KDV indirimi, "Çok daha önce yapılabilirdi" diye değerlendirdi. Yanlış politikalar nedeniyle sektörün kan kaybettiğini savunan Talha Görgülü, şunları aktardı:

"Türkiye'de teşvik verilmemiş tek sektör turizm. Ayakbastı parası arttı. İçkiye ÖTV getirildi. Kur politikaları da sektöre kan kaybettiriyor. Biz Antalya'ya geçen yıl 600 bin turist getirdik. Sadece otelcilik yapanların işi çok zor. 1.5-2 milyon kişinin istihdam edildiği sektörü devletin sübvanse etmesi gerek."

'Yeni bir Çin yaratırdım'
"Ben idare etsem Türkiye'den yeni bir Çin yaratırdım" diye konuşan ve siyasi görüşünü 'merkezde' diye ifade eden Görgülü, sektörün yeni hükümetten beklentilerini şöyle özetledi: "Türkiye işadamını yeniden yaratmalı. Yeni yatırıma teşvik verilmeli. İstihdamın vergi yükü azaltılmalı. Dolaylı vergiler indirilmeli. Ramazan çadırları da gerekli belki ama esas olarak istihdam yaratacak alanlar oluşturulmalı. Mevcut hükümet çok daha fazla işler yapabilirdi. Ülkenin kendi doğruları olmalı, bunları da IMF ve Dünya Bankası'na karşı savunabilmeli."

Grubun sekiz oteli var
Kayı Group bünyesinde, Almanya, Polonya, Hollanda ve Rusya'da tur operötörlüğü yapan GTI ile Hollanda'da aynı konuda faaliyet gösteren DTI, filosunda bir adet B 737-800 ve altı adet B 737-400 uçağı bulunan Sky Havayolları, seyahat acentesi şirketi Blackeagle Travel Ageny, yedi oteli kapsayan Riva Otelleri ile Adam&Eve bulunuyor.

'Bu parayla beş otel yapardım'
Odalardaki ışığın dahi isteğe ve ses frekansına göre değişmesinin sağlandığını belirten Talha Görgülü, "Buraya harcanan parayla beş tane beş yıldızlı otel yapılırdı. Ancak, bunun dışındaki yedi otelimiz zaten beş yıldız ve üzeri. Ben bir hayali gerçekleştirmeye çalıştım. Gelecek hükümetler turizmi iyi yönetirse Antalya, dünyanın en iyi destinasyonu. Burada üst gelir gruplarına yönelik çalışma gerekiyor. Biz, Adam&Eve ile bu gelir grubuna sesleniyoruz.

Her şey dahil sistemi uygulamıyoruz. Oda yarım pansiyon 300 avro. Diğer hizmetlerden yararlanmak isteyen karşılığını ödüyor" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.