Haberler

Lösemili çocuklar hálá bekliyor!

Tarih: 12 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mehmet Y. Yılmaz
Lösemili Çocuklar Vakfı’nın, Ankara’da kurmak istediği "sağlık kenti"ne arazi tahsisinin dört yıldır yapılmadığını yazmıştım.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Lösev tarafından talep edilen arazinin Tarım Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildiğini; isteğin bu nedenle yanıtlanamadığını açıkladı.

Vakıf’ın Ankara’nın bir başka bölgesinde talep ettiği arazi ise Çevre ve Orman Bakanlığı’nın özel çevre koruma alanı içinde yer aldığı belirtiliyor ve isteğin Gölbaşı Rekreasyon Alanları uygulama imar planı revizyonu sırasında değerlendirilebileceği belirtiliyor.

Ben de iddia ediyorum ki koca Ankara’da, her türlü projesi ve kaynağı hazırlanmış böyle bir tesis için hálá uygun bir alan gösterilememiş olması kabul edilebilir bir durum değil.

Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmiş araziye kurulacak hastanelere de yakın olması bakımından Lodumlu’daki arazi daha uygun görünüyor.

Tarım Bakanlığı, bu arazide ne yapmayı düşünüyor ki lösemili çocuklar için hastane kurulacak araziyi elinde tutmaya devam ediyor?

Bir de şunu merak ediyorum: Bu arazi, bir spor kulübü ya da bir dinci vakıf tarafından talep edilseydi, tahsis için bu kadar süre geçer miydi?

Başbakan’ın, bu soruna bir an önce el atması gerekiyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.