Haberler

Fethiye’ye atık toplama gemisi

Tarih: 12 Haziran 2007 Kaynak: NTVMSNBC
Fethiye Körfezi’nde her yıl yapılan deniz temizliği çalışmalarında tonlarca katı atık çıkarıldığını belirleyen yerel yönetim, katı atık toplama gemisini devreye soktu.

Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden Fethiye son yıllarda deniz kirliliği ile gündeme gelen bölgelerden biri.

Özellikle Ölüdeniz ile mavi tur rotasındaki koylarda yaşanan kirlilik bilimsel raporlarla da ortaya konurken, bölgedeki önlemler sıklaştırıldı.

Fethiye Belediyesi, körfezin temizliği için başlattığı çalışmalarda en önemli adımı attı. Bir süre önce ihaleye çıkarılan atık alım gemisi, çalışmalarına başladı.

Denizcilik Komisyonu Başkanı Doğan Taşkın hizmete giren gemiyle ilgili şunları söyledi: “Biz denizlerin kirliliğini iki kapsamda değerlendiriyoruz. Biri karasal kirlilik, diğeri deniz vasıtalarından kaynaklanan kirlilik, Karasal kirlilik için şehirlerimizde arıtma tesislerimizi yaptık. Denizlere dökülen derelerde çeşitli önlemler almaktaydık. Deniz vasıtalarından kaynaklanan kirliliği önlemek için bugünden itibaren bu gemi çalışıp deniz vasıtalarından kaynaklanan kirliliğin askeriye sağlayacağız. 26 metre boyunda olup Alman yapımıdır. Bu gemi 120 ton kapasiteli ve 8 ayrı tank kapasitelidir.”

Fethiye Körfezi’nde bulunan tekne ve yatlardan katı atıkları toplayacak olan gemi bunları Değirmenbaşı’ndaki toplama merkezine götürecek.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.