Haberler

Büyükşehir’den dev bir su üretim tesisi daha…

Tarih: 12 Haziran 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Kemerburgaz'da Hamidiye A.Ş tarafından yaptırılan pet ve cam şişe su üretim tesisinin açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbulluya güvenli içme suyu ulaştırmak bizim sorumluluğumuz” dedi.

Başkan Topbaş; “İstikrar ve güveni bozamayacaklar!...”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Hamidiye A.Ş. tarafından Eyüp ilçesine bağlı Kemerburgaz’da yaptırılan “Pet ve Cam Şişe Su Üretim Tesisi” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Altı ay gibi kısa bir zamanda hizmete hazır hale getirilen tesisin açılışına katılan İstanbullulara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, İstanbullulara güvenli içme suyu ulaştırmanın kendi sorumluluklarında olduğunu belirterek, “Mevcut su rezervleri Kasım ayına kadar İstanbulluların ihtiyacını karşılar” dedi.

Yaptıkları hizmetlerle Türkiye’ye istikrar ve güzellik yansıttıklarını ifade eden Kadir Topbaş, son dönemde artan terör olaylarının bu istikrarı bozmaya yönelik olduğunu vurgulayarak, terörist saldırılar sonucu hayatını kaybeden asker ve komutanlara rahmet, ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diledi. Başkan Topbaş, “Milletin önündeki engelleri, bu milletin kaldırmaya gücünün yeteceğine inanıyorum. Biz büyük bir milletiz. Gittiğimiz her yere hoşgörü ve sevgiyi yansıtmış insanlarız. Bin yıllık tarihinden bugüne kadar bu böyle gelmiş, böyle gidecektir” diye konuştu.

“Su konusunda hassasiyet gösteren İstanbullulara teşekkür ediyorum…”
Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle dünyada hayatın ciddi tehdit altında olduğuna işaret eden Topbaş, 2050 yılına gelindiğinde yeryüzünde 11 bin 46 canlı türünün yok olacağını, buzulların erimesi nedeniyle su seviyesinin 5 metre yükseleceğini, dünya nüfusunun 9.3 milyara çıkacağını ve insanların yaşam sıkıntısı çekeceğini hatırlattı. Her yıl 5 yaş altındaki 1 milyon 800 bin çocuğun suya ulaşamadığı için hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 1 milyar insanın içilebilir suya kavuşamadığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Su hayat. Su varsa yaşam var. Su, tüm canlılar için temel ihtiyaç. O nedenle su da dahil kaynaklarımızı çok dikkatli kullanmak zorundayız. İstanbulluya güvenli içme suyu ulaştırmak bizim sorumluluğumuz. Kentin su rezervleri kasım ayına kadar İstanbulluların ihtiyacını karşılar. Şu anda son 100 yılın en kurak yılından yüzde 40 daha kurak bu yıl geçiriyoruz. Bunu atlattığımız takdirde İstanbul’da bir daha problem olmayacak. Burada İstanbul'da yaşayan herkesin buna dikkat etmesi gerekiyor. Bu sorunu aşmak için 2 yöntem vardı; ya cezai şartlar koymak veya belli günlerde kentin bazı bölgelerine su kısıntısı yapmak, ikincisi de vatandaşın bilinçlendirilerek tasarruf tedbirleri almasını sağlamaktı. Biz, ikinci yöntemi tercih ettik ve şu anda günde 200 bin ton su tasarruf edildi. BU büyük bir olay. Yılda 73 milyon metre küp su hacmi. Bu hassasiyeti gösteren tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum.”

Hamidiye suları 4 kıtada 13 ülkeye ihraç ediliyor…
Bu yıl sonuna kadar da Melen Çayı’nın 1. etabını tamamlayarak günde 285 bin metre küp suyu İstanbul’a getirmiş olacaklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un önemli kaynak suları bulunduğunu, geçmişten günümüze çok sayıda çeşme, hamam, su yolları kaldığını anlattı. Hamidiye su tesislerinin de 2. Abdülhamid tarafından 1902 yılında 100 bin altın harcanarak kurulduğunu kaydeden Kadir Topbaş, bugün Hamidiye kaynak sularının Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Hamidiye A.Ş tarafından kurulan modern tesislerde şişelendiğini, lezzeti, ambalajı, fiyat politikası ve hijyenik ortamda üretilmesi nedeniyle tercih edilen bu kaynak suyunun 4 kıtada 13 ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

“83 tesisin toplu açılışını yapacağız”
Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yılda 14 milyar YTL'lik yatırım yaptıklarını, tamamlanan 83 tesisin önümüzdeki günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle toplu açılacağını belirten Başkan Topbaş, “Ardı arkası kesilmeyen bir hizmet kervanımız var. Bu hizmetin tadını alan asla durmaz ve yorulmaz. Türkiye de bu hizmetin tadını aldı. Önümüzde genel seçimler var. 4.5 yılda Türkiye'de neler değiştiğini gördük. Merkezi hükümet ve yerel yönetim aynı olduğu zaman güç birliği yaparak daha istikrarlı adımlar atıyor. Hizmetlerimize engel olmuyor. Problemlerimize çözümler buluyor. Bu istikrarın devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hamidiye A.Ş Genel Müdürü Kenan Kılıç da 3 milyon YTL'ye mal olan tesiste, saatte 15 bin adet 5 farklı pet ve cam şişe su üretildiğini kaydetti. Törene katılan Hamidiye A.Ş’nin eski genel müdürü ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Gürsoy ise, “Taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun. Bu bir aşk işidir. İçinde bu aşkı taşıyan çok daha hizmetler yapar” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve beraberindekiler kurdele keserek “Hamidiye Pet ve Cam Şişe Su Üretim Tesisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Kadir Topbaş, tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.