Haberler

’Acaristanbul yıkımı durmasın’ itirazı

Tarih: 13 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Ali Dağlar
İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin, Acaristanbul’un yıkımını durduran kararına İstanbul Mimarlar Odası ve TÜKODER Beykoz Şube Başkanı Mimar Aysel Can Ekşi’den itiraz geldi.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi’ne sunulmak üzere bir dizi Danıştay kararıyla birlikte Beykoz Belediye Başkanlığı’na başvuran Ekşi, parsel sahiplerinin, yapı ruhsatlarının iptaline kadar geçen sürede yapıların inşa edilen kısımları için yaptıkları harcamalar nedeniyle maddi zarara uğrayacakları gerekçesiyle verilen yürütmeyi durdurma kararının hukuksal dayanaktan yoksun olduğunu savundu. Ekşi, mahkemeye sundukları örnek Danıştay kararlarına göre, mal sahibinin maddi tazminat hakkının doğması için yapı ruhsatının iptaline kadar geçen sürede hilesi ya da kusuru ya da konunun yasa dışı olduğuna dair herhangi bir bilgisinin bulunmaması gerektiğini vurguladı. Ekşi, mahkemeye sunduğu itiraz dilekçesinde, şu noktalara dikkat çekti:

Baştan ayıplı
"Oysa parsel sahiplerinin (Acarlar) belediyeden 10 Nisan 2003’te aldıkları yapı ruhsatından tam 9 gün önce kesin izinleri olmadığı gerekçesiyle ruhsata esas kot-kesit ile inşaat istikamet taleplerinin reddedildiği tespit edilmiştir. Bu belgeler olmadan yapı ruhsatının düzenlenmesi olanaksızdır. Yapı ruhsatlarının daha baştan ayıplı olarak düzenlendiği görülmektedir. İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde açılan davada verilen yürütmenin durdurulması kararının, sözünü ettiğimiz belgelerin mahkemeye ibrazı halinde kaldırılması mümkündür."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.