Haberler

Dünyanın ateşi yükseliyor

Tarih: 13 Haziran 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Küresel ısınmaya karşı tüm dünyayı uyarmak için 9 ayrı kentte 7 Temmuz'da yapılacak "Live Earth" konser dizisinin bir ayağı da İstanbul Yedikule Zindanları'nda gerçekleştirilecek. İstanbul dışında Sidney, Tokyo, Şanghay, Hamburg, Rio de Janeiro, Johannesburg, Londra ve New York'ta aynı gün yapılacak konserlerde Madonna, Genesis, Red Hot Chili Peppers grupları sahne alacak. İstanbul'daki konserde sahne alacak sanatçı ve grupların isimleri ise daha sonra açıklanacak. "Live Earth" ortağı ve eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, yoğun karbondioksit kullanımı yüzünden dünyanın ateşinin yükseldiğine dikkat çekerek "Live Earth dünyaya SOS mesajı verecek. Bu konserler uzun yıllar sürecek bir çevre kampanyasının ilk adımı" dedi.

'İstanbul Mücevher Gibi'
"Live Earth" konserlerinin İstanbul ayağıyla ilgili gelişmeler dün Çırağan Sarayı'nda "Uygunsuz Gerçek" adlı belgeseliyle iki Oscar kazanan eski ABD Başkan Yardımcısı ve İklim Koruma Birliği Başkanı Al Gore'un katıldığı bir basın toplantısı ile anlatıldı. Gore, İstanbul'da olmaktan büyük bir heyecan duyduğunu söyleyerek "Burası bütün dünya için mücevher güzelliğinde bir kent" diye konuştu.

Bütün dünyanın, bu konserler aracılığıyla verilecek küresel ısınma uyarısını dinleyeceğini ifade eden Al Gore , "Bütün dünya toplumları çağrımıza yanıt verirse küresel ısınma felaketi engellenir. Karbondioksidin rengi yok, tadı yok, onu görmüyoruz. Oysa yoğun karbondioksit kullanımı nedeniyle dünyanın ateşi hızla çıkıyor" dedi.

Gore, toplantıdan önce sabah saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir süre görüşen Gore, "Benim için ekümenik patriği ziyaret çok önemli, çok onur verici" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.