Haberler

Mimarlık Kış Okulu Sertifikaları

Tarih: 13 Haziran 2007 Yazan: Fulya Sarılı


Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde 29 Ocak – 9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen “Kış Okulu” sertifikaları dağıtıldı. Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mimar Sinan Seminer Salonu’nda, başta Mimarlar Odası yetkilileri ve olmak üzere tüm sponsor firmalara teşekkür belgeleri, uygulamaya katılan tüm öğrenci ve yürütücü öğretim görevlilerine ise sertifikaları bir törenle dağıtıldı.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Faik Sevimli, Mimarlık Bölüm Başkanı Kerim Çınar, Mimarlık Bölümü öğretim görevlileri, sponsor firmaların yetkilileri, atölye yürütücüleri, atölyede çalışan öğrenciler ve mimarlık bölümü öğrencilerinin katıldığı sertifika dağıtım töreninden sonra bir kokteyl organize edildi. Kokteyl ile birlikte konuklarımız çalışma alanlarımızı ve çalışmalarımızı daha yakından inceleme şansı buldular. Olumlu eleştirilerini belirten katılımcılar, bu çalışmaların tekrarlanması dilekleriyle günün sonunda aramızdan ayrıldılar.



Kış Okulu

Öğrencilerin nottan uzak, tamamen kendi istekleri doğrultusunda katıldıkları Kış Okulu çalışmalarında 4 farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Bölümü kapsamınca ilk kez gerçekleştirilen etkinlikteki atölye çalışmaları “Puzzle & Pattern”, “Arayış”, “Arch + ART” ve “Girişim” başlıkları altında gerçekleştirildi.

Puzzle & Pattern Atölyesi
Yürütücülüğünü Yrd.Doç.Dr. Havva Alkan Bala, Yrd.Doç.Dr. Dicle Aydın, Arş.Gör.Y. Mimar Selçuk Sayın, Arş.Gör.Y. Mimar Esra Yaldız’ın gerçekleştirdiği atölye çalışmalarında Mimarlık Bölümü’nün koridor yüzeylerindeki duvarlar alçıpanlarla, öğrencilerin tamamen özgür tasarımları sonucunda işlendi. 22 öğrenci ve 4 yürütücü öğretim görevlisinin oluşturduğu bu atölyede her bir duvar yüzeyi için öğrenciler kendi gruplarını oluşturarak, tasarımlarını belirledikleri duvar yüzeylerine uyguladılar.

Arayış Atölyesi
Yrd.Doç.Dr. Mine Ulusoy, Yrd.Doç.Dr. Deniz Oktaç, Arş.Gör.Y. Mimar Derya Arslan, Arş.Gör.Y. Mimar Ebru Erdoğan’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen, tasarımın öğrenciye ait olduğu bu atölyede, öğrencilerin kendi kullandıkları atölyelerini ideal atölye haline getirmeleri hedeflendi. Uygulama, proje yürütücüleri ve öğrenciler arasında bir bütünlükle yürütüldü.

Arch + ART Atölyesi
Öğr.Gör.Dr. Murat Oral, Arş.Gör.Y. Mimar Sami Kalfaoğlu, Arş.Gör.Y. Mimar Bilgehan Çakmak, Arş.Gör.Y. Mimar Tülay Yenice’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen atölyede yürütücü öğretim elemanları ve sanatçılarla katılımcı öğrenciler için sunumlar yapıldı. Bu söyleşiler;

• Öğr.Gör. Murat Oral’ın “iç mekân tasarımında renk faktörü” isimli söyleşisi.

• Arş.Gör. Bilgehan Çakmak’ın mimarlık ve moda arasındaki etkileşimi ortaya koyduğu ve trendleri ele aldığı sunumu.

• Resim sanatçısı Yrd.Doç.Dr. İlham Enveroğlu’nun mimariyi resim boyutu ile ele alışı.

• Fotoğraf sanatçısı Reha Bilir’in Konya Mimarlar Odası’nda gerçekleştirdiği “Umut Ağlarda” ve “Tek Nefeste Aşk” isimli dia gösterileri ve devamında “Mimari Fotoğrafta Proje Çalışmaları” başlıklı söyleşisi.

• Heykeltıraş Anar Eyni’nin, mimarlık öğrencileri tarafından sıklıkla göz ardı edilen “mimari” ve “heykel sanatı” arasındaki yakın diyaloğa değindiği söyleşisi.

Ressam İlham Enveroğlu’nun danışmanlığında gerçekleştirilen 210 x 140 cm ebatlarında iki adet duvar resminin tasarımında oldukça eğlenceli vakit geçirilen atölye çalışmalarının gerçekleştirildiği salon, sponsorların da destekleri ile düzenlendi.

Girişim Atölyesi
Yrd.Doç.Dr. Mustafa İncesakal ve Yrd.Doç.Dr. Ümmügülsüm Ter’in yürütücülüğünü üstlendiği iki boyutlu çalışmaların gerçekleştirildiği bu atölyede, Mimarlık Bölümü’nün eğitim koridorlarından birini oluşturan ve Şehircilik Bölümü ile ortak olarak kullanılan koridorun işlevlendirilmesi, dostluk ve beraberlik koridoru olarak eğitime kazandırılması hedeflendi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.