Haberler

Mogan Kıyısına 6.5 Kilometrelik Yürüyüş Yolu

Tarih: 14 Haziran 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı ilçesinde Mogan Gölü kıyısında yaptığı Moganpark rekreasyon alanını genişleterek, kıyı boyunca çevre düzenlemelerini sürdürüyor. Göksu, Harikalar Diyarı ve Mavi Göl gibi dev rekreasyon alanlarını Ankara’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Mogan Gölü kenarındaki çalışmaları sonucunda toplam 6.5 kilometrelik bir sahil yürüyüş yolu yaptı.

Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında 602 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirdiği Moganpark’ı genişleterek sahil şeridini düzenliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, proje kapsamında Mogan Gölü ikinci etaptaki ahşap yürüyüş yolunu tamamladı.

Mogan Gölü Haymana Yolu kıyı şeridinde yer alan ikinci etapta, 3 metre genişliğindeki ahşap platform ve 5 metrelik yürüyüş platformuna korkuluk ile küpeşteler takıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, göl kenarına yürüyüş yolu boyunca aydınlatma ve sulama tesisatlarının da döşendiğini, ayrıca güzergah boyunca 600 adet bank, oturma grupları, 400 adet çöp kovası yerleştirildiğini açıkladı. Akgül, havaların ısınmasıyla birlikte 6.5 kilometrelik kıyı boyunca aileler ve gençlere yürüyüş ve spor yapabilme fırsatı ile doğal taşlarla düzenlenen kıyıda deniz özlemlerini giderebilme imkanı sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile bağlantı kurarak Gölbaşı İlçesi ve Mogan Gölü hakkındaki kitap, belge ve her türlü dokümanı istediklerini belirten Başkan Hatice Akgül, eldeki ve gelen dokümanlarla bir ‘Mogan Gölü Araştırma Merkezi’ oluşturduklarını ifade etti.

Cazibe Merkezi Moganpark
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2005 yılında tamamlayarak açılışını gerçekleştirdiği Moganpark, barbekü ve masalarda 200 ailenin aynı anda piknik yapabileceği bir piknik alanı, kıyı şeridi üzerinde seyir terasları, oturma bankları, 2 bin 500 kişilik anfi tiyatro ve gölün tamamının seyredilebileceği deniz feneri ile Başkent’in cazibe merkezi oldu.
Çocuklar ile gençlerin de unutulmadığı parkta, çocuklar için gezinti treni, mini araba pisti, maket gemi yüzdürme ve çeşitli su oyunları havuzları, 3 adet plaj voleybol sahası, futbol ve basketbol sahaları, tenis kortları, su sporları merkezi, asma köprülerle ulaşılan marina adası ile sadece Gölbaşı ve çevresinde yetişen Sevgi Çiçeği’nin korunmasının amaçlandığı, Gölbaşı Sevgi Çiçeği Gen Merkezi de yer alıyor.

Modern Çiçek Serası
Mogan Gölü 2. etap kapsamında projeyi süsleyen önemli bir unsur da, en son teknolojik olanaklardan yararlanılarak yapılan modern çiçek serası oldu.
Parkta yer alan 960 metrekarelik seranın Türkiye’nin en modern çiçek seralarından biri olduğuna dikkat çeken Hatice Akgül, “Elektronik ortamda kumanda edilen çiçek serasında otomatik yağmurlama, gübreleme, nem ve oksijen miktarına göre ayarlama, sisleme ve güneş ışınlarının miktarını ayarlayan perdeleme sistemleri bulunuyor. Yani bu modern çiçek serası, tamamen otomatik olarak çalışıyor” diye konuştu.

Sosyal Tesisleri de Hizmette
Moganpark içinde tamamlanan sosyal tesisler de Başkentlilere hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Haymana Yolu üzerinde Mogan Gölü’ne hakim bir tepede yaptığı Moganpark Sosyal Tesisleri’nde, içinde anında çeviri ve sinevizyon olanakları bulunan modern toplantı ve seminer salonu, bin kişilik düğün salonu, yıldırım nikah salonu, kokteyl salonunun yanı sıra, 2 bin 500 kişilik çok amaçlı bir anfi tiyatro ve 300 kişilik göl manzaralı kafe ile teraslar yer alıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.