Haberler

‘Engelsiz’ otel

Tarih: 14 Haziran 2007 Kaynak: Vatan
Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük oteli ’Access Centres Turkey’ (Türkiye Engelliler Merkezi) Marmaris’te hizmete girdi.

Marmaris’in İçmeler Beldesi’ndeki dağlık ve ormanlık alanın eteğinde bulunan Park Panorama Otel’in işletmecileri, Ocak 2007’de yeni bir proje geliştirdi. Bu projeyle otel engelliler için hazırlandı ve baştan aşağı yenilendi.

26 odanın engellilere, 46 odanın ise engelli yakınları ile refakatçilerine ayrıldığı binadaki kapıların ölçüleri standart hale getirildi.

Engelli odalarındaki yatak başlarına ve özel hazırlanmış banyolara basıldığında resepsiyondan oda numarasının göründüğü acil çağrı butonları yerleştirildi.

Katlara çıkan 2 asansör, 3’er tekerlekli sandalyeliyi taşıyacak hale getirildi.

Genel alanlardaki tuvaletler de engellilerin kullanabileceği şekilde dizayn edildi.

Zihinsel özürlüler için beyinde uyarı yaratılmasını sağlayan stimülasyon odası eklendi.

Otelin bahçesindeki yarı olimpik havuzun kenarına engellilerin girmesini kolaylaştırmak amacıyla ’havuz asansörü’monte edildi. Bina üzerindeki çalışmalar bittikten sonra otele gelecek tatilci engellilerin ulaşımı da düşünüldü.

Dalaman Havalimanı’ndan transferi sağlaması için özel tasarımlı, 10 tekerlekli sandalye, 9 da normal koltuk kapasiteli otobüs ve şehir içi servis amacıyla yine özel tasarımlı iki minibüs satın alındı.

ACT’nin Genel Müdürü Özkan Karaer, kapılarının yerli ve yabancı tüm engellilere açık olduğunu belirterek “Otelimiz engellilere yönelik, tatil amaçlı Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise 3’üncü otelidir. Ancak İspanya’nın Tenerrife ve Yunanistan’ın Girit adalarında bulunan iki engelli otelinden de daha büyük. Alanında Avrupa’nın en büyüğü olan tesisimizde engellilere ve ülke turizmimize en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.