Haberler

İki genel merkez arasındaki 7 fark

Tarih: 15 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Ahmet Hakan
Bir AKP Genel Merkezi, "Türk işi yöresel kıyafetler giymiş Rus mankenler" çağrışımı yaparak, kültürel kaos yaratırken... CHP Genel Merkezi "Olgunlaşma enstitüsü mezuniyet defilesinde kendi hazırladıkları giysileri tanıtan öğrenci kızlar" çağrışımı yaparak "İlk dönem cumhuriyet etkisi" yaratmaktadır.

İki CHP Genel Merkezi "tutumlu" ve "akıllı" olma iddiası taşırken, AKP Genel Merkezi "mutantan" ve "kibirli" bir izlenim bırakmaktan çekinmektedir.

Üç CHP Genel Merkezi’nin tek falsosu, en üst kattaki "Oval ofis" izlenimi bırakan kısımdır. AKP Genel Merkezi’nin en önemli falsosu ise, kapıda yer alan ve ilk bakışta her görende "Yoksa sinagoga mı geldik?" etkisi yaratan o tartışmalı Selçuklu yıldızlarıdır. (Yalçın Küçük’ünden Musa’nın Çocukları kitabının yazarına bütün komplo üstatlarına yeni sakızlar verilmesi de işin cabasıdır).

Dört AKP Genel Merkezi, Osmanlı ve Selçuklu izlerini yansıtmak için gösterdiği gayretkeşlikle bir tür "Tesettür oteli" efekti verirken, CHP Genel Merkezi lüzumsuz iddialar peşinden koşmayan bir "Ankara Palas" havası yaymaktadır.

Beş CHP Genel Merkezi, "Cumhuriyet balosuna ev sahipliği yapmaya hazır" bir mekan edası takınırken, AKP Genel Merkezi Özal döneminde ortaya çıkan "Lale Devri törenleri"ne gönderme yapar gibidir.

Altı AKP Genel Merkezi’nin dekorasyonunda ortaya çıkan portakal rengi ile turuncu ağırlığı, "Ankara’dan sıkıldık" vurgusu taşırken, CHP Genel Merkezi’nin "Sınıf atlamış müteahhitlerin makam odaları"nı çağrıştıran kahverengi ağırlığı, "Ankara memnuniyeti" vurgusunu taşımaktadır.

Yedi AKP Genel Merkezi, biraz "Cami şeklindeki hacıyağı şişesi", biraz da "Arabaların arka camına konan örme karpuz" etkisi uyandırır... CHP Genel Merkezi ise "Azeri televizyonlarındaki müzik programlarının dekoru" etkisi uyandırır...
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.