Haberler

Büyükşehir Belediyesi Marmara Üniversitesi’nin bahçesini düzenledi

Tarih: 15 Haziran 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Açılışı kendisi de eski bir Marmara Üniversitesi öğrencisi olan Başkan Kadir Topbaş yaptı.

Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenmesi nedeniyle, kampüste Başkan Kadir Topbaş onuruna bir kokteyl verildi. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur’un ev sahipliği yaptığı kokteyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ile fakülte dekanları ve öğretim üyeleri katıldı.

Kokteyl öncesi yetkililerle kampusü ve yeniden dizayn edilen merasim salonunu gezen Kadir Topbaş yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Düzenlemelerle kampüsün daha modern ve güzel bir çehre kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Topbaş, Marmara Üniversitesi’nin eski bir öğrencisi olarak bu yenileme çalışmalarının kendisi için büyük anlam taşıdığını söyledi.

Üniversitenin Haydarpaşa Kampüsü’nün tarihi bir yapı olduğuna ve korunarak yaşatılmasının önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un kültür turizminde çok daha iyi bir yerlerde olabilmesi için kurumsal taassup göstermeden ve ‘Bu iş bizim işimiz değil’ demeden her alanda var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’un kültürel zenginliklerini doğru kullanmış olsaydık kültür turizminde çok önemli bir yerde olabilirdik. Maalesef geçmişte kurumsal taassuplar sebebiyle herkes kendi görev alanını benimsemiş onun dışına çıkmamayı yeğlemişti. Halbuki gelişmiş birçok şehir ve ülkede sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve üniversiteler çok yakın iş birliğiyle hem kentlerine hem ülkelerine hizmet ettiklerini görmekteyiz” diye konuştu.

Eğitim kurumlarındaki fiziki yapının insanlar üzerinde çok etkili olduğunun altını çizen Kadir Topbaş; “Marmara Üniversitemizin içinde bulunduğumuz Haydarpaşa Kampüsü’nde geleceğimiz olan binlerce öğrencemiz eğitim almakta. Bu yapı içerisinde takriben 40 bin metrekarelik bir alanı 4,5 ay gibi kısa bir zamanda 3,5 milyon YTL harcayarak yeniden düzenledik” şeklinde konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı 1990’lı yıllarda kurumsal taassubu bir tarafa bırakarak çok önemli hizmetlere imza attığını hatırlatan Başkan Topbaş, kendi dönemlerinde de ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verip birlikte çalıştıklarının altını çizdi. Başkan Topbaş; “Her alanda ‘bu görevimiz değildir’ demeden çalışmaya devam ettik. Çünkü bu İstanbul’un kazanımıdır ve bu şehre yatırımdır, hizmettir” dedi.

Haydarpaşa Lisesi’nin de Türkiye ve İstanbul için çok önemli bir tarihi ve bilimsel mekan olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi dolayısıyla kendilerine daha çok iş düştüğünü ve bu gibi yapıların daha da önem arz ettiğini söyledi. Eğitim kurumlarından gelen talepler doğrultusunda birçok yardımlarda bulunduklarını vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul un aynı zamanda üniversiteler kenti olması münasebetiyle eğitim kurumlarımızdan gelen talepler doğrultusunda yardımlar yapmaya çalışıyoruz. İstanbul Üniversitesi’nin rektörlük binası ve çevresi, ana bina ve Avcılar Kampüsü’nde çeşitli yenileme ve düzenlemeler yaptık. İstanbul Teknik Üniversitemiz, Yıldız Teknik Üniversitemiz ve Marmara Üniversitemiz başta olmak üzere birçok eğitim kurumumuzda da düzenleme çalışmaları yaptık ve yapma ya da devam edeceğiz.”

Marmara Üniversitesi Rektörü Nalca Pur da Haydarpaşa Kampüsü’nün çevre düzenlemesi nedeniyle Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür etti. 1980 sonrası Marmara Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerini barındıran Haydarpaşa Kampüsü’nün çok kötü koşullara sahip bir bahçesi olduğunu hatırlatan Rektör Pur, “Hakikaten binanın arkasındaki tüm çevre düzenlemesi ve bugün burada büyük bir güzellik sağlayan şu bahçe Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Beyefendinin bize armağanıdır. Sayın Başkanımızdan büyük destek görüyoruz” diye konuştu.

Törende konuşmaların ardından, Prof. Dr. Necla Pur Marmara Üniversitesi Senato Üyeleri ile birlikte Başkan Kadir Topbaş’a teşekkür plaketi takdim etti ve ardından Kadir Topbaş ve beraberindekiler birlikte bahçenin açılışını gerçekleştirdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.