Haberler

7. Dönem İslam Başkentleri ve Kentleri Ödülleri Sahiplerine Verildi

Tarih: 19 Haziran 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Katılımcılardan Başkan Gökçek'e Teşekkür
İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı 11. Genel Konferansı katılımcıları da Başkan Gökçek’in gösterdiği misafirperverliğe ve organizasyonun mükemmelliğine değinerek, teşekkür ettiler.

Katılımcılardan AUDI Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı Shelkh Abdullah El Nualm, dünyada savaşlar yaşandığını ve İslam medeniyetlerinin tarihi ve kültürel miraslarının bombalandığını, kentlerin alt yapısının yok olduğunu belirterek,“ İslam şehirlerin birçoğunda sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bizler islami ve arap şehirlerin arasındaki kopuklukların giderilmesi ve teknolojinin aktarılmasını karşılıklı olarak gerçekleştirmeliyiz.” dedi.

Tahran Belediye Başkan Yardımcısı da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir kentin yaşayabileceği çok önemli sorunları bilimsel yollarla çözümleyerek, Başkent’i uluslararası boyutlara yükselttiğini belirterek şunları söyledi:

“Özellikle ulaşımın çözümlenmesi ve sosyal projelerin uygulanmasında büyük projelere imza atmıştır. Ankara’da uygulanan belediyecilik, diğer İslam başkentlerine ve kentlerine örnek teşkil edebilir bir durumdadır.”
İslam Konferansı Teşkilatı Temsilcisi Nabil Dabur ise İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı üye ülkelerinin sürdürülebilir kalkındırılmasını sağlamaya çalışmayı amaç edindiklerini kaydederek, “Bu nedenle de çağın gereklerini yerine getirmeliyiz” diye konuştu.

“Bizim organizasyonumuzun amacı bilim, bilgi ve gelişmenin her ülkede sürdürülebilmesi ve bunların kullanılmasıdır” diyen Uluslararası Gelişim Araştırma Merkezi Temsilcisi Mr. Abdel El Zaeem de uzmanlık ve bilgi değişiminin önemli olduğunu söyledi.

Ödüller Dağıtıldı
Başkan Gökçek’in sunumunun ve konuşmaların ardından 7. Dönem İslam Başkentleri ve Kentleri Ödülleri sahiplerine verildi. Bilimsel ve Teknolojik alanlarda yapılan araştırmalara yönelik olarak verilen ödüllerin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konferansa katılan tüm katılımcılara konferans plaketlerini takdim etti. Daha sonra katılımcılar ve Başkan Gökçek Aile fotoğrafı çektirdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.