Haberler

Başkan Gökçek, İslam Başkentleri Heyetine Projeleri Gezdirdi

Tarih: 19 Haziran 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı toplantısına katılan konuklara, Belediyenin projelerini gezdirdi. Dikmen Vadisi, Söğütözü Elektronik iş Merkezi ve yeni Belediye Başkanlık binasını gezdiren Başkan Gökçek’in, brifingle anlattığı Kuzey Ankara Projesi’nin sinevizyon gösterisi konuk heyetten büyük alkış aldı.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nce Sheraton Oteli’nde düzenlenen İslam Başkentleri ve Kentler Belediye Başkanları toplantısının öğleden sonraki bölümünde, konuk heyete proje gezisi düzenledi. Konuk heyete önce Dikmen Vadisi Projesini tanıtan Başkan Gökçek, burada yapımı süren 3. etap ile yerleşime açılmış olan 1 ve 2. etap aşamalarını gezdirdikten sonra vadi köprüsü altındaki Yörük çadırında konuk belediye başkanlarıyla sohbet etti. Başkan Gökçek, Dikmen Vadisi’nin yapılış aşamalarını ve buranın sakinleriyle uzlaşma biçimlerini anlattı.

Daha sonra konuk belediye başkanlarını Söğütözü’ndeki yapımı Büyükşehir Belediyesi’nce sürdürülen ve Elektronik İş Merkezi olarak planlanan inşaata götüren Başkan Gökçek, konuklara yeni belediye başkanlık binasını da gösterdi.

Başkan Gökçek, Kuzey Ankara Projesi’ni de konuk heyete gezdirdikten sonra projeyi yürüten şirket olan TOBAŞ’ın şantiyesinde bir brifing verdi. Projenin Dikmen Vadisi’nde olduğu gibi mal sahipleri, hak sahipleri ve hak sahibi olmayanlar olmak üzere projeden etkilenen üç grupla ayrı ayrı uzlaşılarak gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Gökçek, arsası olanlara ile 1984 öncesi gecekondusu olan hak sahiplerine verileceğini belirtti. Başkan Gökçek, toplam 650 bin m2 alanda gelecek ay başlanması planlanan rekreasyon alanında, kongre merkezi gibi sosyal donatı alanlarının yanında biri “uçak otel projesi” olmak üzere iki otel yer alacağını söyledi.

Başkan Gökçek, brifingin sonunda Kuzey Ankara Projesi’nin yapılacağı vadinin tepe noktalarına çok katlı binalar inşa edilerek arkadaki çirkin görüntünün kapatılacağını ve Esenboğa Havaalanı yolunun da dağın içinden geçen tünelle Ankara’ya bağlanarak farklı bir görünüm elde edileceğini anlattı.

Brifing sonrasında heyetten gelen soruları da yanıtlayan Başkan Gökçek, bir konuğun havaalanına kadar uzanan tramvay düşünüyor musunuz? sorusuna kısa vadede düşünmediklerini, ancak uzun vadede proje alanını havaalanına bağlayacak bir metro düşündüklerini söyledi.

Başkan Gökçek, proje maliyetin nasıl karşılanacağına ve çim alanların nasıl sulanacağına yönelik gelen bir başka soru üzerine şunları söyledi:

“Proje bizden kaynak almayacak. Aksine bize buraya yatırılan para fazlasıyla geri dönecek ve kazandıracak. Su konusuna gelince son iki yıldır su sıkıntısı çekiyoruz. Bunun için de 125 km uzaklıktan Ankara’ya su getiriyoruz. 350 milyon dolarlık bu projenin yanı sıra atık suyu da yeşil alanlarda kullanmak üzere proje başlattık. Bu projeyle birlikte yeşil alanlar için sorun kalmayacak. Asfaltın bozulması, masrafı ve sıkıntıları bizi düşündürse de iki yıl içinde o projede bitirilecek.”

Brifingde Ankara’nın dört bir yanında gecekondu önleme projesi yürüttüklerini belirten Başkan Gökçek, “Samsun yolu diye bilinen bir semtimiz var. Burada 60 bin konut var. Ve projesini hazırlıyoruz. Orada da böyle bir dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Gökçek’in konuk heyete sunduğu Kuzey Ankara Projesi’nin yapılmış halini gösteren sinevizyon gösterisi, heyetten alkış aldı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.