Haberler

Altılı'da kaybeden belediye, kültür merkezini sattı

Tarih: 20 Haziran 2007 Kaynak: Referans Yazan: Selma Şenol
Belediyeler yasası ile havaalanı ve at yarışlarından gelen iki önemli gelir kaynağını kaybeden Bakırköy Belediyesi, atıl gayrimenkullerini satmaya başladı. Belediye ilk olarak, vergi borcu haciz aşamasına gelen, Bakırköy Meydanı'nın yanı başındaki kültür merkezi binasını, kozmetikte Golden Rose markasıyla bilinen Erkul Kozmetik'e sattı. Toplam 8 bin 300 metrekare kapalı alanı olan 8 katlı binayı 17.5 milyon YTL bedelle alan Erkul Kozmetik, binaya genel merkezini taşımayı planlıyor. Ancak gündüz nüfusu 3 milyona kadar çıkan Bakırköy'de önemli bir noktada bulunan binaya, bölgede mağaza açmak isteyen yabancı firmalar da talip. Erkul Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkul, şartlarda anlaşabilirlerse binayı kiraya da verebileceklerini söyledi.

Girişinde kermes konsepti halinde çeyiz ürünleri, takılar ve güneş gözlüklerinin satıldığı binada yer alan firmalar ve esnaf pazartesinden itibaren binayı boşaltmaya başladı. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen kültür merkezinin haricinde ellerinde 2-3 gayrimenkul daha olduğunu ancak bunların önemli bir büyüklüğünün olmadığını söyledi. Kültür merkezi binasının metrekare satış fiyatı 2 bin 110 YTL'ye denk geliyor.

Maliye zaten satacaktı
Satış kararının ekonomik sorunlar nedeniyle alındığını anlatan Ateş Ünal Erzen, daha önce 16 milyon YTL muhammen bedeli kimse vermediği için satılamayan binanın, vergi borcu nedeniyle Belediye Encümen kararıyla yeniden ihale edildiğini söyledi. İhalede muhammen bedelin 16 milyon 300 bin YTL olarak belirlendiğini aktaran Bakırköy Belediye Başkanı Erzen, "Biz satmasaydık, vergi alacağının tahsili için Maliye daha düşük bedele satacaktı. Şimdi tahsil ettiğimiz 17 milyon 500 bin YTL ile vergi ve SSK borçlarını ödüyoruz" dedi. Göreve geldiklerinde 118 milyon YTL borcu da devraldıklarını anlatan Erzen, bir çok gelirlerinin yasayla kesilmesine rağmen bu borcu 45-50 milyon YTL'ye indirdiklerini açıkladı.

Yasa belediyeyi vurdu
Ateş Ünal Erzen esnafın tepkisini çeken satış kararı ile ilgili şunları söyledi: "At yarışlarından her ay 2.5 milyon YTL gelir sağlanıyordu. Ancak belediye yasası değişince, buradan aldığımız pay yüzde 20'ye düştü. Bu payı da Büyükşehir Belediyesi'ne olan 30 milyon YTL borçtan dolayı muntazam olarak alamıyoruz. Yine havaalanlarındaki mağazaların vergilerinden belediyeye düşen pay da yasa ile kesildi. Bu durumda tek yol kaynakları doğru yönetmek ve tasarruf ederek borçları azaltmak. Bu nedenle aylık masrafları da yüksek olan Kültür Merkezi'ni satmak zorunda kaldık. Zaten binada kültür anlamında herhangi bir etkinlik de yapılmıyor."

Bakırköy Meydanı Taksim'e rakip
Bakırköy Meydanı'nın yakınlarında bulunan Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Belediye binaları Osmaniye'ye taşınıyor. Yeni Adliye Binası'nın arkasında yer alan 20 dönümlük araziyi bir protokol sonucu Büyükşehir Belediyesi'ne verdiklerini anlatan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Biz arsayı verdik. Büyükşehir Belediyesi ise söz konusu kurumların taşınacağı inşaatları yapacak. Osmaniye'nin metro ile bağlantısı da olacak" dedi. Bunun sonucunda Bakırköy'deki söz konusu binaların yıkılarak meydana dahil edileceğini anlatan Erzen, böylece Bakırköy'ün meydanının Taksim ile yarışacağını söyledi. Erzen yıkılacak olan binaların alt kısmına 1500-2 bin araçlık otopark da yapılacağını açıkladı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.