Haberler

Bir de uzmanına kulak verelim

Tarih: 21 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mehmet Y. Yılmaz
Tempo Dergisi, bugün piyasaya çıkan sayısında ilginç bir iş yaptı ve "gündelik yaşam filozofu" Alain de Botton’a, İstanbul’dan bazı fotoğraflar göndererek yorumlattı.

De Botton’un yakında çıkan "Mutluluğun Mimarisi" isimli kitabı, mimari ile günlük yaşam arasındaki bağlantıları ortaya koyan ilginç bir çalışma.

Bakın De Botton, yıkılması gündeme gelen Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili nasıl bir yorum yapmış: "Bu bina Klasik Modernizm’in görkemli ve cesur değerlerini yansıtıyor. Modernist mimarlar, iyi ve doğru bir toplumun, mantıklı ve geometrik mimariden etkilendiğine inanırlardı. Bu, geleceğin ancak akılla ve teknolojiyle doğru biçimde inşa edileceğini düşündürten romantik bir bina! Bugün durup baktığımızda, onu biraz nostaljik bulabiliriz. Çünkü bu bina asla gerçekleşemeyecek olan bir gelecek üzerine."

"AKM yıkılsın mı yıkılmasın mı" tartışması sürerken bu konuda fikir beyan eden köşe yazarları arasında azınlıkta kalmıştım. Herkes yıkılsın istiyordu.

Bu binanın mimari değeri olmadığını, çirkin olduğunu ve yıkılmasını savunanların Alain de Botton’un uzmanlığına kulak vermelerini diliyorum.

De Botton, dergide Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni odasının dekorasyonunu da değerlendirmiş. Eminim ki Başbakan bu değerlendirmeden hiç hoşlanmayacak!
Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.