Haberler

Kırıkkale bu suyu yıllardır kullanıyor

Tarih: 22 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara
BüyükşehirBelediye Başkanı Gökçek, Kızılırmak suyunun Ankara’ya getirilmesi konusunda, "Kırıkkaleliler yıllardır bu suyu içiyor. Bir tane ishal olan yok" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, DSİ raporuna dayalı Hürriyet’in "Kızılırmak suyu olmaz" başlıklı haberi üzerine dün düzenlediği basın toplantısında, "Kızılırmak suyunu Kırıkkaleliler yıllardır içiyor. Bir tane ishal olan yok" iddiasında bulundu.

Gökçek, Hürriyet Ankara’da dün yayınlanan, ’Kızılırmak suyu olmaz’ başlıklı haberin halkı paniğe sürükleyecek nitelikte olduğunu da öne sürdü.

DSİ’nin son yazısında kendilerine "Mevcut şartlarda Kızılırmak Sistemi’nin acilen devreye sokulmasının çözüm olduğu görülmektedir. Bu itibarla suyun tahsisi, Kesikköprü içmesuyu projesi kapsamındaki isale hattı, arıtma tesisi, pompa istasyonu, depo ve bazı işlerin proje ve inşaatlarının ASKİ tarafından acilen yaptırılması gerekmektedir" dediğini savundu.

Karıştıracağız, arıtacağız
Hürriyet’in, DSİ’nin resmi raporuna dayalı haberinin "yalan" olduğunu iddia eden Gökçek, haber yazılırken kendi görüşünün de alınması gerektiğini belirtti.

Gökçek, Kızılırmak’tan gelen su ile diğer barajlardan gelen suları karıştıracaklarını, sonra da İvedik Arıtma Tesislerinde arıtacaklarını anlattı. Başkan, "Her şey şartlara uygun. Kırıkkale’de ilgili üç kurumu aradım, suyun içilmez olduğuna dair bir iddia yoktur" diye savunma yaptı.

Gökçek "Kızılırmak suyunu Kırıkkaleliler yıllardır içiyor. Bir tane ishal olan yok" dedi.

Basın toplantısını izleyen Demirkan ise Gökçek’in sorusu üzerine yazdığı habere dayanak oluşturan, DSİ’nin kitap haline de getirdiği raporu gösterdi. Demirkan, "Haberim yalan değil, devletin resmi kurumunun tapu gibi bu raporuna dayanıyor" açıklamasını getirdi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.