Haberler

Ankara'nın su sıkıntısı

Tarih: 22 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Peyzaj Mimarları Odası, Ankara'da yaşanan su sıkıntısının, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 13 yıllık yanlış kent yönetimi yaptığı için” ortaya çıktığını öne sürdü.

Peyzaj Mimarları Odasından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada uzun yıllardır “küresel ısınma” nedeniyle su sıkıntısı yaşandığı ve bu durumun su kaynaklarının yok olmasına neden olabileceği belirtildi.

Açıklamada, uzun yıllardır böyle bir sorun olmasına rağmen Gökçek'in bu konuyla mücadele etmek için hiçbir önlem almadığı ileri sürüldü.

Akademik çevrelerden ve konuya duyarlı kuruluşlardan yapılan uyarılara rağmen yöneticilerin “popülist politikaları” ve “rant hırsı” uğruna doğal kaynakların bilinçsizce yağmalandığı ve bugünkü tablonun oluştuğu iddia edilen açıklamada, başkentte yaşanan durumun da “plansız ve programsız” çalışma sonucu ortaya çıktığı öne sürüldü.

Atatürk Orman Çiftliği
Açıklamada, küresel ısınma ile mücadelede kent yöneticilerinin, kentin sulak alanlarını, kent içi ve çevresindeki tarım alanlarını koruması ve kentin yeşil alan miktarını artırması gerektiği kaydedildi.

Atatürk Orman Çifliği'nin (AOÇ), başkentin “Yeşil Kama”sı olduğu ifade edilen açıklamada, “Sayın Gökçek, rant uğruna AOÇ'yi Ankara ve Ankaralı'dan koparmaya çalışmaktadır” denildi.

Açıklamada, Gökçek tarafından “önlem ve çözüm” olarak sunulan sulama miktarları, suyun akçelendirilmesi ve tankerle sulama gibi sistemlerin “dünyanın en pahalı sistemleri” olduğu ve Gökçek'in yapmayı planladığı çalışmanın “kamu hizmeti ile hiçbir ilişkisi olmadığı, kaynakları insafsızca yok ederek halkın geleceğine ipotek koyduğu” öne sürüldü.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.