Haberler

Kalite ve belediyecilik

Tarih: 22 Haziran 2007 Kaynak: Akşam Yazan: Hüseyin Doğan
Gelişmiş dünya ülkelerinde kalite anlayışı çoktan aşılmış, mükemmelliğe ulaşma yolları aranmakta iken ülkemizde ne yazık ki, hala kalite hususunda yanlış anlamalar hakimdir. Kalite uygulamaları bize ek maliyet, fazla adam, fazla kağıt işi, sözde güzel uygulamada zor ve çoğu zaman da gereksiz işler gibi görülmektedir. Elbette, işe iyimser yönden bakarsak kalite belgesi almış işletmelerimizin sayısı her gün artmaktadır. Ama bu artışın arkasındaki güç kalite inancımıdır, yoksa özellikle dış piyasaların bu belgeleri aramasıdır inanın şüpheliyim. Üretim yapan işletmelerde kalite uygulamalarının belirlenmesi ve oturtulması daha kolaydır. Çünkü üretimin kendi iç süreci ve üretilen ürünün müşteri bazında kabulü bize daha net kriterler verebilir. Oysa hizmet sektörü çok daha fazla bilinmemezlik, çok daha karışık beklentilerle karşımıza çıkmaktadır. Yani hizmet sektöründe kalite anlayışını hakim kılmak hem çok zorlu bir yoldur hem de başarısızlığın riski kendinizi kalitesiz ilan etmenizdir.Bu gerçeklerin ışığında İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanlığı’nın başlatmış olduğu ISO 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Yönetim sistemi çalışmalarını duyunca inanın heyecan duydum.

Belediyecilik, hele Türkiye gibi kaynakların kısıtlı olduğu bir ülkede, yapılabilecek en sıkıntılı işlerdendir. Bu işi yapabilmek için ya çok vurdumduymaz olup, olduğu kadar diyebilecek bir yapıda olmanız gerekir, ya da bu işe 24 saatinizi, gönlünüzü ve inancınızı koymanız gerekir. Tabi bu inancı koymakta her zaman halkınızın tam memnuniyetini garanti etmez. Siz elinizden geleni yaptığınıza inanırsınız ancak sokaktaki insanlarımızın memnuniyet düzeyi istenilen seviyeye çıkmayabilir. Siyaset ve seçim çerçevesinden baktığınızda insanları memnun ederek onların oylarını almanız çok zorlu bir iştir. Bu nedenle genelde son ana kadar hizmetlerin kalitesini ölçmekten çekinir, daha doğrusu ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçlardan kendimizi korumaya çalışırız. Oysa Büyükşehir Belediyesi başlatmış olduğu bu çalışma ile vatandaşına verdiği hizmeti ölçme cesaretini göstermiştir. Bunun iki nedeni olabilir. İlki, kendi verdiği hizmete çok güveniyor olmak, diğeri de kendi eksiklerini cesaretle sorgulayarak daha iyiye ulaşma isteği ve azmine sahip olmaktır. Her iki neden de saygıya layıktır. Bu tür bir çalışma, benden bu kadar, bunları sunuyoruz daha ne yapalım anlayışından , sizler daha iyisine layıksınız, bizde bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz anlayışına geçiştir.

İzmir ve İzmir halkı yaşanan pek çok olayın gösterdiği gibi özel bir şehir, özel bir topluluktur. Bu şehir, gelecek 20 yılda dünya şehir olma hedefine yürüyen bir şehirdir. Sahip olduğu değerlerinin farkına vararak, bu değerlerin üzerinde güzel bir gelecek kurma gayretindedir. Bu gayret içinde lokomotif olacak kuruluşların başında da belediyeler gelmektedir. Bu nedenle, Büyük Şehir Belediyesinin kalite anlayışıma doğru yönelişi ve gayreti İzmir için çok önemli bir adındır. Bu işe baş koyan herkese kolay gelsin...
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.