Haberler

"Tamam mı devam mı bakacağız"

Tarih: 25 Haziran 2007 Kaynak: Vatan
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ihalede 1 milyar 156 milyon YTL ile en yüksek teklifi veren Sama Dubai İcra Kurulu Başkanı Farhan Faraidooni’nin gazetelerde yer alan açıklamaları üzerine “Araziyle ilgili dava olmadığına dair bir ifadem kesinlikle olmadı. Böyle bir ifade kullanmadım” dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığını vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Önümüzdeki günlerde bunun açıklamasını yapacağız. Tabii İstanbul’un önemli kaynaklarından biri olan İETT arazisi kupon bir arazi. Buna yakın ölçekte arazisi yok İstanbul’un.”

İstanbul’un geleceğini konuşurken, sıkıntıları gidermek ve sorunları çözmek adına attıkları adımları engelleyen insanlar olduğunu iddia eden Kadir Topbaş, “Siyaset yapıyorlar bir yerleri ele geçirerek... Politik tamamen.. Bunun olmaması lazım” dedi. Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz bu arsanın parasını kasamıza koyacağız. Bu kadar net. Çünkü İstanbul’un buna ihtiyacı var. Bunu ne kadar geciktirirlerse İstanbul’daki sıkıntı o kadar uzun sürer. Bizim bunu bir an önce çözmemiz gerekir. Tabii her şeyi konuşamıyoruz, bulunduğumuz konum itibarıyla... Bir yerlerde bazı kararlar verilirken ‘bu kararı olumlu vermeyeceğiz, çünkü politik bakıyoruz’ diyenler var. Bir yerlerde kalkıp da siyaset yaparak bu ülkenin bu kentin geleceğini engelleme hakkınız yok. Olmaz, yazıktır.”

Kurumları suçladı
“İhaleyle ilgili süre ne olabilir, nasıl olabilir, bitmiş midir, devam ediyor mudur? Onun değerlendirmesi yapılır. En doğru kararı vereceğiz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görüşlerine müracaat ettikleri devlet kurumları bulunduğunu belirterek, buralardan gelecek cevaplardan sonra konuyla ilgili kararı netleştireceklerini söyledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.