Haberler

Hastanelerde özürlü vatandaşlara kolaylık

Tarih: 25 Haziran 2007 Kaynak: Sabah


Sağlık Bakanlığı, hasta odalarını özürlü vatandaşlara kolaylık sağlayacak biçimde yeniden dizayn edecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Vekili Orhan Gümrükçüoğlu, hasta odalarının düzenlenmesi konulu bir genelge yayınlandı. Genelgede, hasta odalarına özürlü hastaların kullanımına yönelik tutunma barlarının konması; lavabo, banyo ve tuvaletlerde tekerlekli sandalye transferini kolaylaştıracak ve tekerlekli sandalye manevrasına imkan verecek şekilde düzenleme yapılması istendi.

Bakanlık, hasta odaları dizayn edilirken dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

-Hastane içinde ve hasta odalarında tekerlekli sandalye geçişini engelleyecek şekilde seviye farkı olan yerlerde uygun bağlantı rampaları yapılacak.

-İki ve daha fazla yatak bulunan odalarda gerektiğinde kullanılmak üzere, yatakların pravan ve benzeri yöntemler ile ayrılabilmesi için düzenleme yapılacak.

-Refakatçilerin gerektiğinde yatıp dinlenebileceği pozisyon verilebilen koltuk ile mümkünse odalarda televizyon, telefon, mini buzdolabı ile hasta ve hasta yakınlarının eşyalarının konabileceği dolap bulundurulacak.

-Hasta odalarında hemşire çağrı sistemi kurulacak veya varsa mevcutların çalışır durumda bulundurulması hususlarında gerekli düzenlemeler yapılacak.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.