Haberler

Cami kavgası

Tarih: 26 Haziran 2007 Kaynak: Vatan
Almanya'da yapılması planlanan dev cami, müslümanlar’la sağcıları karşı karşıya getirdi.

Almanya’nın Köln kentinde inşa edilmesi planlanan dev cami, ülkeyi karıştırdı. Müslümanlar’ın ve sağcıların haftalardır düzenlediği yürüyüşlere bu haftasonu yenileri eklendi. Tartışmaların odağında caminin 55 metrelik kubbeleriyle kentin en yüksek binası olacak olması yatıyor. Merkez Camii, dünyaca ünlü Köln Katedrali’nin tam karşısına inşa edilecek ve bu tarihi binadan da büyük olacak.

Ölüm fetvası
Aşırı sağcılar 30 milyon Euro’luk projeye bu nedenle karşı çıkıyor. Köln Belediye Başkanı projeye destek verdiklerini açıkladığı halde, Başkan Yardımcısı Joerg Uckermann “Buranın Londonistan olmasına (Londra’daki büyük Türk mahallesini kastediyor) izin vermeyeceğim” diyor. Ölüm tehditleri alan Başkan Yardımcısı The Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada duruma “Almanya nasıl bir ülke oldu ki hakkımda fetva yayınlanıyor” sözleriyle tepki gösterdi. Almanya’da Pro Cologne Partisi’nin yönettiği protestolara katılanlar “Avrupa’nın İslamileşmesini istemiyoruz!” diyor. Spiegel’e konuşan Thomas Bendt isimli protestocu ise “Bu camide kadın ve erkekler ayrı yerlerde dua edecek. Biz bunu özgürlük değil, kısıtlama olarak görüyoruz” yorumunu yapıyor. Cami karşıtı gösterilere Yahudi entellektüeller ve AB genelinden aşırı sağdan katılımcılar geliyor.

Camdan yapılacak
İki bin kişi kapasiteli Merkez Camii’nin inşasına sonbaharda başlanacak. Caminin büyük bölümü camdan yapılıyor. Böylece içerde gizli bir şey yapılmadığını herkes görmesi, huzurbusluk çıkmasının önlenmesi planlanıyor. 30 milyon euro’ya inşa edilecek caminin iki minaresi 6 katlı olacak. Kubbeler taştan yapılacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.