Haberler

‘Hızlı tren Eskişehir'de yeraltından geçecek’

Tarih: 27 Haziran 2007 Kaynak: Hürriyet
Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, hızlı tren hattının Eskişehir kent merkezinden geçişinin yer altında olacağını söyledi. Yılmaz, projenin Yüksek Planlama Kurulu’ndan geçtiğini belirterek, “Temmuz ayında ihalesi yapılacak olan proje 130 milyon YTL’ye mal olacak” dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman ile birlikte çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak Vali Kadir Çalışıcı’yı ziyaret etti. Bakan Unakıtan ve Yılmaz daha sonra Vilayet binasında bulunan İl Genel meclisi Salonu’nda basın toplantısı düzenlenledi.

Hızlı tren hattı çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan İsmet Yılmaz, Ulaştırma Bakanlığı’nın bir hizmet bakanlığı olduğunu söyledi. Hızlı trenle Ankara’dan Eskişehir’e bir saat 10 dakikada, Ankara’dan da İstanbul’a 3 saatte gidileceğini belirten Bakan Yılmaz, hızlı tren hattının Eskişehir kent merkezindeki geçişinin yer altına alınacağını söyledi.

Bu konuda hazırlanan projenin Yüksek Planlama Kurulu’ndan 19 Haziran 2007 tarihi itibariyle çıktığını kaydeden İsmet Yılmaz, projenin 130 milyon YTL’ye mal olacağını açıkladığı projeye önümüzdeki Temmuz ayının ilk haftasında başlanacağını ve 24 ayda tamamlanacağını açıkladı. Yılmaz Ankara- Eskişehir arasındaki hızlı tren seferlerinin 2008 yılında, Ankara- İstanbul arası seferlerin ise bundan 2 yıl sonra başlayacağını söyledi.

Demiryolu hattındaki evler
Bakan İsmet Yılmaz, hızlı trenin Eskişehir’den geçişi sırasında Ertuğrulgazi Mahallesi’nde evleri demiryoluna yakın olan vatandaşların mağdur duruma düştüğü şeklinde şikayet aldıklarını ifade ederek, “Öğrendiğim kadarıyla demiryolu hattı döşendikten sonra evler buraya kurulmuş. Ancak vatandaşı mağdur etmek devlete yakışmaz. Bu konuyu yerinde görmek için buraya geldim” dedi.

Ulaştırma alanındaki hizmetlerin dünden kat kat iyi olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, yarının da bugünden daha iyi olcağını söyledi. Eskişehir’deki Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’nin (TÜLOMSAŞ) ABD’ye ihracat yapacak duruma geldiğini kaydeden Yılmaz, bu kuruluşun Referans Gazetesi’nden ‘Hızlı Balık’ ödülü aldığını hatırlatarak “Eskiden büyük balık küçük balığı yutardı. Şimdi hızlı balık büyük balığı yutuyor. Hızlı olursan her zaman başarılı olursun” diye konuştu.

"Vaat eden değil iş yapan"
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da yaptığı konuşmada, Eskişehir’in öncelikli sorunlarını çözüme kavuşturmya çlıştıklarını söyledi. Hükümetlerinin vaadlerde bulunmayıp iş yaptığını kaydeden Unakıtan, 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılacak seçimlerde vatandaşların hizmet yapanla yapmayanları çok iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Kemal Unakıtan, “Eskişehir’i dünya markası haline getirmeyi hedefliyoruz. Biz söylenenlere bakmıyoruz. Eskişehir için hizmette yarışsınlar, lafla yarışmasınlar. Biz Eskişehir’e projeler getiriyoruz. Lafla birşey olmuyor. bugüne kadar hep laf üretildi iş yapılmadı. İş yapılmayınca da ülke geriye gitti. Biz hükümet olarak vaad eden değil iş yapan bir hükümetiz” dedi.

Bakan Unakıtan ve Yılmaz toplntının ardından Demiryol- İş Sendikası’nı ziyaret edip TÜLOMSAŞ’ta incelemelerde bulundu.
Takvim
<<Mart 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.