Haberler

Pamukkale’de araç yasağı

Tarih: 27 Haziran 2007 Kaynak: NTVMSNBC
Denizli Valiliği, Pamukkale’ye araç girişini yasakladı. Karara göre, turist taşıyan otobüsler ile özel araçlar artık ören yerine giremeyecek.

UNESCO’nun dünyanın olağandışı evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal varlıkları içerisine giren ve dünya miras listesinde yer alan Pamukkale’ye araç girişleri yasaklandı. Uygulamayla, tur otobüsleri ile özel araçlar, Pamukkale’ye giriş yapamıyor.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, yaptığı açıklamada “Ziyaretçilerden bir tek şikayet gelmedi. Tur rehberleri bizlere teşekkür mektubu gönderdiler. Çok büyük bir rahatlama oldu. Tüm dünyadaki antik kentlerde böyle gezilir. Buralara araç sokulmaz. Ancak hava şartlarına göre bizler de önlemlerimizi alırız. Şu anda Pamukkale içerisinde servisler var. Karar yerinde bir karardır” dedi.

Turizmciler ise karara tepki gösterdi. Turistlerin yaklaşık bir kilometre yürüyerek Pamukkale’ye ulaştığını söyleyen rehberler, aşırı sıcakların da olumsuz etkilere neden olduğunu belirtiyor.

Rehber Gökhan Tunç, “Bizce yanlış bir uygulama. Buraya Türkiye’nin her yerinde akın eden turistler var. Genç turist fazla olmuyor, genellikle 60, 70, 80 yaşında turistler oluyor, bunları nasıl gezdireceğiz. Devlet adeta ‘Buraya gelmeyin’ diyor. Bence bir yol yapılmalı raylı sistem veya Side de olduğu gibi konvoy halinde tren, o zaman daha iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

Öte yandan, turistlerin bazıları ise yürümekten memnun olduklarını belirttiler.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.