Haberler

Kayseri Şeker, emlak işine giriyor

Tarih: 27 Haziran 2007 Kaynak: Referans Yazan: Selma Şenol
Şekerde Panküp markasıyla üretim yapan Kayseri Şeker Fabrikaları, biyobenzin üretiminden sonra şimdi de emlak işine giriyor. Kayseri Şeker Fabrikaları, Kayseri'de sahip olduğu 4 bin dönüm arazi üzerine 6 bin konut, 150 yataklı hastane, 5 yıldızlı otel ve bir de alışveriş merkezi yapacak.

Şekerde halen Panküp ve Pankristal markalarıyla üretim yapan Kayseri Şeker Fabrikaları, emlak işine de giriyor. Kısa bir süre önce Yozgat'taki fabrikasında biyobenzin üretim çalışmalarına başlayan fabrika, Kayseri'de sahip olduğu 4 bin dönümlük araziyi, konut, hastane, otel ve alışveriş merkezinden oluşan bir kompleks inşa ederek değerlendirmeyi kararlaştırdı. Fabrika arazisi üzerinde toplam 6 bin konut ve 500 villa ile 150 yataklı bir hastane, 5 yıldızlı bir otel ve bir de alışveriş merkezi yapılacak. Genel Müdür Halil Karaçavuş 2 yıldır tasarladıkları projeleri önümüzdeki aylarda hayata geçirmeye başlayacaklarını ve dört yılda tamamlayacaklarını söyledi.

Kayseri Şeker Fabrikası'nın konut projesinde daire büyüklükleri 175 ile 400 metrekare arasında değişecek. Akıllı evler şeklinde yapılacak sitede araçlar yer altına park edilecek. İnşaatına 2008 yılı nisan ayında başlanacak konut projesinin etaplar halinde yapılacağını belirten Karaçavuş, "Şu anda detay projeleri üzerinde çalışıyoruz. Önce satışını yapacağız, daha sonra inşaat ihalesini yapacağız. Mevcut 80 bin üyemiz varken satışta zorlanmayacağımıza eminiz" dedi.

Projede nihai fiyatlar belirlenmemekle birlikte 175 metrekarelik en küçük dairelerin fiyatının 70 bin euro seviyesinde olması bekleniyor. Karaçavuş, ilk etaplarda fiyatların avantajlı olacağını belirterek Anadolu'nun pek çok iline göre konutların daha pahalı olduğu Kayseri'de bu özellikteki dairelerin fiyatlarının 110 bin eurodan başladığını vurguladı. Nihai fiyatların bir ay sonra açıklanacağını belirten Karaçavuş, fabrika çalışanlarının da konutlara ilgi gösterdiğini anlattı.

İmar çalışmaları tamamlandı

Şirketin yapacağı diğer projelere ilişkin imar çalışmaları da tamamlandı. 110 bin metrekare üzerinde inşa edilecek olan ve tahmini bedeli 40 milyon euro olan alışveriş merkezi için Kayseri Şeker, ağustos ayında ihaleye çıkacak. Alışveriş merkezinin en az bin kişiye iş imkânı sağlaması bekleniyor. Lüks otel ihtiyacını karşılamak amacıyla inşasına bu yıl başlanacak olan otel projesi ise 2008 yılı turizm sezonuna yetiştirilecek. Yaklaşık 20 milyon dolara mal olacak olan 5 yıldızlı otel projesinde en az 150 kişiye iş imkânı sağlanacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.