Haberler

Büyükşehir’den Gaziosmanpaşa’ya 55 milyon YTL’lik yatırım

Tarih: 27 Haziran 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa ve beldelerinde yapılan toplam 55 milyon YTL’lik 9 ayrı yatırımın toplu açılışını yapan Başkan Kadir Topbaş, “Başarıya ulaşmanın yolu, yerel yönetimlerin merkezi yönetimle birlikte çalışabilmesinden geçiyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa ve beldelerinde yapılan toplam 55 milyon YTL’lik 9 ayrı yatırım, Başkan Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Gazi Parkı’nda düzenlenen açılış töreninde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol, Belde Belediye Başkanları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden ve vatandaşlar da yer aldı.

Açılışı yapılan yatırımlar şunlar; Hamza Yerlikaya Kavşağı, Mevlana- Ahmet Yesevi Caddeleri Kesişimi Kavşağı, Osmangazi Alt Geçidi, Gaziosmanpaşa Gazi Parkı, Taşoluk Mustafa Yeşil Parkı, Taşoluk Ramazan Güngör Parkı, Taşoluk Belediye Hizmet Binası, Arnavutköy Polis Eğitim Merkezi Çevre Düzenleme ve Futbol Sahası, Arnavutköy Atıksu Kolektörleri

Başkan Topbaş; “İstanbul’a 3 yılda 14 milyar YTL yatırım yaptık”
Sıcağa rağmen tören alanını dolduran vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’a 3 yılda 14 milyar YTL yatırım yaptıklarını ve medeniyetlerin başkenti olan İstanbul’un bu gelişmeyi hak ettiğini belirterek, şehrin en önemli sorunu olan ulaşım meselesinin çözülmesi için 2012 yılına kadar 22.5 milyar YTL yatırım yapacaklarını söyledi.

Sultançiftliği-Edirnekapı Hafif Metrosu’nun okullar açılmadan hizmete gireceğini ve Gaziosmanpaşa’ya bir metro daha getireceklerini ifade eden Başkan Topbaş, Gaziosmanpaşa’ya bugüne kadar 200 milyon YTL’lik yatırım yaptıklarını, beldelerle birlikte yatırım miktarının 400 milyon YTL'yi bulduğunu kaydetti.

Açılışını yaptıkları 9 tesisin toplam maliyetinin de 55 milyon YTL olduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, “Daha işin başındayız ve İstanbul’da yapacak çok işlerimiz var. Bunun yolu da vatandaşımızın seçimlerde bize vereceği destekten geçiyor. Genel seçim yerel yönetim olarak bizi çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü başarıya ulaşmanın yolu, yerel yönetimlere merkezi yönetimle birlikte çalışabilme imkanı yaratılmasından geçer. Bu fırsatı bize verirseniz, hizmetlerin ardı arkası kesilmez. Aksi takdirde maalesef geçmişteki gibi olur. Anadolu’da bir söz var, ‘Oğlan yedi oyuna, çoban yedi koyuna gitti’ diye. Ortada bir şey yok. Bu hale gelir. İşte biz hizmete doymamak adına vatandaşlarımızdan bu gücü istiyoruz” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa’ya 3 yeni kavşak ve yol düzenlemesi…

HAMZA YERLİKAYA KAVŞAĞI: 6 milyon 560 bin YTL’ye mal oldu. Eski Edirne Asfaltı ile Atatürk Bulvarı Kesişimine 400 metre uzunluğunda 2x2 şeritli alt geçit yapıldı. Yapılan alt geçitle Eski Edirne Asfaltı-Atatürk Bulvarı kesişimi ortadan kaldırılarak, Atatürk Bulvarı Mahmutbey yoluna bağlandı. Ayrıca 450 metre uzunluğunda aydınlatma, 500 metre yol düzenlemesi, 4 bin 350 metre bordur ve 6 bin 500 metrekare tretuar imalatı yapıldı.

GAZİOSMANPAŞA MEVLANA CADDESİ VE HOCA AHMET YESEVİ CADDESİ KESİŞİMİ YOL VE KAVŞAK İNŞAATI: Toplam 6 milyon 62 bin YTL’ye mal oldu. İş kapsamında, 700 metre uzunluğunda iki gözlü kutu menfez, 190 metre uzunluğunda iki şeritli üst geçit, 900 metre aydınlatma ve 1000 metre yol düzenleme çalışması yapıldı.

OSMANGAZİ ALT GEÇİDİ: 9 milyon 851 bin YTL’ye mal oldu. İş kapsamında, Sultançiftliği ve Mevlana mahallesinden gelen trafiği rahatlatmak ve TEM otoyoluna aktarmak suretiyle çevre trafiğine büyük ölçüde hizmet etmesi amaçlanan kavşaklara ait imalatlar tamamlandı. Bunun yanı sıra birçok yol ve altyapı tesisi imal edilerek, altyapı problemlerine büyük ölçüde çözüm sağlandı.

Sazlıdere Havzası’na atıksu girişi tarihe karıştı
İnşa edilen Arnavutköy Atıksu Kolektörü ile Küçükçekmece Gölü’ne ve Sazlıdere’ye kontrolsüz akan atık suları kesildi. Küçükçekmece Çevre Koruma Projesi kapsamında gerçekleştirilen tesis ile bölgedeki çevre kirliliğine son verildi. Bu tesiste Taşoluk, Aranavutköy, Haraççı, Çilingir, Hacımaşlı beldelerinin atıksuları toplanarak, buradan Ambarlı Atıksu Arıtma Tesisine gönderilecek. Toplam maliyeti 3 milyon 12 bin YTL olan bu tesis kapsamında toplam 9 bin 59 metre atık su kolektörü döşendi.

Taşoluk çağdaş bir belde haline geldi
Daha önce yapılan su, doğalgaz ve altyapı gibi yatırımlarla Taşoluk çağdaş bir belde haline getirildi. Yaklaşık 1 milyon 876 bin YTL’ye mal olan Taşoluk Belediyesi Hizmet Binası da törenle hizmete açıldı. 8200 metrekarelik bir alanda toplam 2 bin 600 metrekare olarak inşa edilen Hizmet Binası ile Taşoluk sakinleri belediyecilik hizmetlerinden çok daha verimli bir şekilde istifade edecekler. Belediye Binasında hizmet ofislerinin yanı sıra, kütüphane, sergi salonu ve İSMEK Kursu da yer alacak.

Polis Eğitim Merkezi’ne çevre düzenlemesi
Arnavutköy Polis Eğitim Merkezi’nin çevre düzenlemesi yapılarak gece gündüz demeden İstanbul’a hizmet eden Emniyet mensuplarına destek verildi. 15 bin metrekarelik bir alana stadyum inşa edildi. Burada bir futbol sahası ve 400 metre uzunluğunda 8 kulvarlı tartan pist bulunuyor. 40 bin metrekare alanda peyzaj çalışması yapıldı. Bank ve piknik masalarının yanı sıra 250 çeşit bitki türü ekimi gerçekleştirildi.
Tüm binaların ve kapalı spor salonunun çevre yağmursuyu ve drenaj kanalları da yapıldı.

Gaziosmanpaşa’ya dev şehir parkı
İkinci kısmı hizmete alınan Gaziosmanpaşa Şehir Parkı ile ilçe toplam 10 bin metrekarelik park alanı kazandı. 22 milyon 435 bin YTL’ye mal olan parkta 80 bin metrekare alanda çimlendirme yapıldı ve 15 bin adet ağaç dikimi gerçekleştirildi.
Parkta ayrıca şu alanlar yer alıyor: “Spor alanları, restoran, kır kahvesi, özürlüler merkezi, şölen alanı, otopark, çocuk oyun alanları, büfe, şelale, iki adet gölet, tuvaletler, mescit, çeşme, oturma bankları. Ayrıca Taşoluk Mustafa Yeşil Parkı ile Taşoluk Ramazan Güngör Parkı da törenle hizmete alınmış oldu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.