Haberler

Güneypark Projesi’nde Yapım Çalışmaları Başladı…

Tarih: 27 Haziran 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi’nde, alt yapı ve aktarım çalışmaları aralıksız sürdürülürken, konut ve sosyal donatı inşaatlarına kısa süre içerisinde başlanacağı bildirildi.

Kamuoyunda Mühye 902 Parsel olarak bilinen 167 hektar büyüklüğünde bir alanı kapsayan Güneypark Projesi’nde, hak sahipleriyle sözleşmelerin imzalanması ve konut ihalelerin tamamlanmasının ardından, inşaat çalışmaları için start verildi.
Proje alanında, alt yapı ve aktarım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü belirten yetkililer, önümüzdeki bir kaç ay içinde konut, sosyal donatı inşaatları ile rekreasyon alanlarının yapımına başlanılacağını kaydettiler.

40 yıllık rüya gerçekleşiyor
Yetkililer, Büyükşehir Belediyesinin, Şubat 2005 tarihinde aldığı kararla,902 parseli kentsel dönüşüm alanı ilan ettiğini, 40 yıldır sorun olan bu bölgenin bir çözüme kavuşturulmasının amaçlandığını bildirdiler.

Tek bir parselden oluşan ve 2 bin 100 hissedarı olan arsanın üzerine geçen 40 yıllık süre içinde 600 kadar gecekondu yapıldığını ifade eden yetkililer, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 902 parseli kentsel dönüşüm alanı ilan etmesiyle birlikte, fiziki yapısından dolayı sadece yüzde 20’inde inşaat yapılabilen alanın uzun yıllar sorunlu kaldığını, bölgenin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesinin ardından çözüme kavuştuğunu söylediler.

5 metrekare arsaya, 1 metrekare ev
Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi’nde gelinen süreç hakkında bilgi veren yetkililer, Belediyenin kararına göre, her 5 metrekarelik arsaya karşılık 1 metrekare ev verileceğini belirterek, şöyle dediler:

“Alandaki tüm taşınmaz sahiplerinin rızası alınarak, sorunsuz bir şekilde sözleşmeleri imzalandı. Belediye’nin kararına göre, arsadaki hissedarlar, hisselerini Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredecekler. Her 5 m2’lik arsaya karşılık olarak, Belediye kendilerine aynı alanda yaptıracağı konutlardan 1m2 verecek. Yapılan sözleşmeye göre; Belediye hak sahiplerine 120 ila 270 m2 arasında değişen toplam 2 bin 130 konutu teslim edecek.”

Yetkililer, projenin yapımı için kat karşılığı olarak çıkılan ihaleye çok sayıda firmanın başvurduğuna dikkat çekerek, ihaleyi kazanan 8 firmanın eş zamanlı olarak çalışmalara başlayacağını, eş zamanlı olarak da konut üreteceklerini vurguladılar.
Mimari projeye göre, Belediye veya hak sahibi bloklarının ayrı ayrı tutulmayacağını kaydeden Yetkililer, “Konutların tamamının bir arada ve eşit değerde yapılması tasarlandı” dediler.

Vadi tabanında 400 kadar konut yapılacağını ifade eden yetkililer, hak sahiplerinin vadi tabanındaki konutların kura çekilişinde yer almayacağını, vadinin üst tarafında yapılacak konutlarının tamamının kuraya dahil olacağını kaydettiler.

Yetkililer, yüklenici firmaların tüm konutlardan, ihale yüzdesi oranında ve her konut tipinden yapmakla yükümlü olduklarını belirterek, konutlara hakkında şu bilgileri verdiler:

“ Konutlar, 20 - 30 kat arasında olup, yüksek teknoloji ile üretilecek şekilde tasarlanmıştır. Bina girişlerinin, güvenlikli, fuayeli, otel lobileri gibi düzenlenmesi planlanmıştır. Binalar kapalı garajlı, çift asansörlü olmalarının yanı sıra elektronik güvenlik ve akıllı bina sistemleri ile donatılacak.”

Güneypark'ta yeni bir yaşam
Güneypark’ın, yalnızca bir konut projesi olmakla kalmayıp, aynı zamanda Başkent’te yeni bir yaşam tarzını beraberinde getireceğini vurgulayan yetkililer, yeşil alanı, vadi yamacı üzerinde geliştirilecek peyzajı, alışveriş ve eğlence merkezi, “Zaman Yolu” diye adlandırılacak yürüyüş yolu, sosyal alanları ve spor merkezleri ile Güneypark Projesi’nin başlı başına bir yaşam alanı olacağını kaydettiler.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.