Haberler

Greenpeace'den Akdeniz ülkelerine acil çağrı

Tarih: 28 Haziran 2007 Kaynak: Birgün Yazan: Ufuk Koşar
Greenpeace İspanya ve Yunanistan'da aynı anda yayımladığı raporlar ile önemli kıyısal ve denizel alanların korunması adına acil önlemler çağrısı yaptı. Yapılan çağrıların arasında, kıyısal yapılaşmanın kontrolsüz büyüdüğü ve hem deniz hem kıyısal alanlardaki doğal kaynakların acımasızca yok edildiği Akdeniz ülkelerinden biri olan Türkiye'de yer alıyor.

Yaz aylarının küresel ısınma ile git gide arttığı ve milyonlarca insanın Akdeniz'de tatil yaptığı şu sırılarda iki yeni rapor yayınlayan Greenpeace, İspanya ve Yunanistan'ın, geniş ölçekli, sürdürülemez ve genelde yasadışı kıyısal yapılaşma, ticari balık avcılığı ve kirlilik tehditlerinin altında olduğunu gösteriyor.

Kıyısal yapılaşmanın, gerek turizm adına gerek yerleşim alanları açma adına, kontrolsüz büyüyen ve alanlardaki doğal kaynakların yok edildiği Akdeniz ülkelerinden biri olan Türkiye'de de aynı sorunların ortaya çıktığı raporda açıklandı.

Greenpeace Akdeniz Ofisi Denizler Kampanyası sorumlusu Banu Dökmecibaşı, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde yaşanan tecrübelerden Türkiye'nin ders alamadığını söylerek, "En değerli varlıklarımızın, deniz ve kıyılarımızın gitgide yapılaşmaya ve tahribata kurban edilmesine göz yummaktadır. Bir yandan kıyı alanlarını yağmaya açacak yasa tasarıları zorlanırken, bir yandan da Çeşme gibi SİT alanı olacak kadar önemli doğal yapılara sahip turizm beldelerinde yeni yapılaşmaların önünü açacak kararlar alınıyor. Bu gidişi çok geç olmadan durduracak bir kıyısal yönetim planı hazırlanmadan benzer hiçbir kararın alınmaması gerek" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.