Haberler

Büyükşehir satmaya devam ediyor

Tarih: 28 Haziran 2007 Kaynak: Birgün Yazan: Boğaç Yüzgül
İstanbul'un en değerli gayrimenkulleri olarak gösterilen Levent'teki Karayolları Bölge Müdürlüğü arazisi ile İETT Ayazağa Garaj arazisini satmasıyla bütün tepkileri üzerine toplamasına rağmen, bazı tarihi okul ve hastaneleri de satış listesine koyan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bu kez de, kendisine ait bazı tesis arazilerini satmaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, içinde tesis bulunan bu arazileri en az 5 yıl süre ile buradaki tesislerin kalması şartı ile satmayı planlıyor. Satılması hedeflenen tesisler arasında Florya ve Emirgan tesislerinin yanı sıra, Beykoz, Üsküdar, Sarıyer'deki bazı lokal ve tesis arazileri ile birlikte, Merter ve Reşitpaşa'daki iki arazinin daha yer aldığı kaydediliyor. Bü-yükşehir'in, söz konusu satışlardan 2 milyar dolara yakın gelir elde etmeyi hedeflediğine dikkat çekilirken, bu satışların gerçekleştirilmesin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinde, kendisine ve bağlı iştiraklere ait hizmet binalarını dışında hiçbir gayrimenkul kalmayacağının da altı çiziliyor.

Engelliler Kampı da Satılık
Açılışı her sene olağanüstü gösterişli törenlerle gerçekleştirilen ve AKP'nin engelliler üzerinden propaganda merkezi haline getirilen Florya Özürlüler Kampı arazisinin de satış listesinde yer aldığı belirtildi. Kamp yetkililerinden edinilen bilgilere göre, ihale şartnamesine satış sonrasında en az beş yıl süre ile kampın kapatılmaması şartı konulurken, bu süre sonunda belediyenin araziyi alan kişi ya da kurumlara kamp için kira ödeyip ödemeyeceği belirsiz. Emirgan ve Beykoz'daki koruluk tesisleri ile ilgili durumunların da aynı olduğuna işaret edilirken, istanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, AKP dışında grubu bulunan tüm partilerin, bu yeni satış listesi ile ilgili olarak soru önergesi vermeye hazırlandıkları da vurgulanıyor.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.