Haberler

Gökçek’e Türkkonut’tan Başarı Ödülü…

Tarih: 29 Haziran 2007 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, Başkent’te uyguladığı projeler nedeniyle, Türkkonut tarafından “Yerel Yönetimler başarı Ödülü” verildi.

Başkan Gökçek, bugün Türkkonut’un Sheraton Otel’de düzenlenen 22. Genel Kurulu Toplantısı’na katıldı. Gökçek’in ödülü Türkkonut Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı tarafından verildi.

Başkan Gökçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile delege ve davetlilerin katıldığı Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Ankara ile ilgili hedeflerini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak Ankara’ya ciddi anlamda bir vizyon kazandırabilme maksadıyla kendilerine bir dizi hedef belirlediklerini kaydeden Başkan Gökçek, bu hedeflerin gerçekleşmesiyle Ankara’nın zenginleşmesinin mümkün olacağını söyledi.Birinci hedef olan; Ankara’nın Türkiye’de tıbbın merkezi haline gelmesi olduğunu kaydeden Melih Gökçek, özellikle Ortadoğu’ya hizmet eder hale geleceğini ve termal anlamda yapılacak olan tesislerle de Avrupa’yı doğrudan doğruya Ankara’ya çekmesi olduğunu belirtti.

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak hastane kuracaklara, sağlık tesisi kuracaklara yardımcı olduklarını belirterek, “Garanti veriyoruz ve yardımcı oluyoruz” dedi.

Bugüne kadar bu konuda yapılan bütün müracaatlarda rantı tam olarak verdiklerini söyleyen Başkan Gökçek, Ankara’da hastane sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki dönem Hükümetin bu konuda bir tasarısı olduğunu anlatan Başkan Melih Gökçek, “Keçiören, Etlik Kasalar mevkiindeki Sosyal Sigortalara ait olan arazi önümüzdeki dönem yenilenecek ve tamamen hastanelerle dolacak” diye konuştu.

Başkan Gökçek, “Benim gönlümden geçen Ankara’da özel hastanelere branşlaşmak kaydıyla belli bir bölge tesis etmek. Tıpkı Amerika’da olduğu gibi branlaşmış hastaneleri bölgede toplayarak Ankara’yı tıbbın merkezi haline getirmek birinci hedefimizdir” dedi.

“Ankara’nın en büyük eksikliğinin doğru dürüst kongre salonunun bulunmayışı” diyen Başkan Gökçek, şu anda ATO’nun güzel bir salon yaptığını onun hemen karşısına da Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 3 bin kişilik, 700 kişilik ve 500 kişilik yeni bir kongre salonu inşa ettiklerini söyledi.

Kuzey Ankara Girişi Esenboğa Yolu’nda da büyük bir kongre merkezi yapıldığını kaydeden Melih Gökçek, bütün bunların bitmesiyle Ankara’nın da artık kongre turizmine ciddi adım atmış olacağını belirtti.

Üçüncü hedeflerinin Ankara’nın Türkiye Sanayisinde ikinci kenti olması olduğunu söyleyen Melih Gökçek, “Ben üç sene öncesine kadar organize sanayi bölgelerine aşırı destek veriyordum. Şu anda sadece düz sanayi bölgelerine destek veriyoruz. Bunun nedenini de söylemek istiyorum. Organize sanayi bölgelerinin her biri belediye haline getirildi. Artık siz bir belediyeyseniz tüm ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılayacaksınız. Çünkü imardan tutun suya kadar kendisi satıyor. Belediye içinde belediye olmaz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak dört sanayi bölgesine karşılıksız yatırım yaptıklarını belirten Başkan Gökçek, buralardan oradaki vatandaşlar için istihdam sözü aldıklarını anlattı.

Bir başka hedeflerinin Ankara’da turizmin gelişmesi olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, bunun için de Ankara’da alışveriş merkezlerinin çoğalması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, “Şu anda Ankara’da 10’un üzerinde dev alışveriş merkezi yapılıyor. Şu ana kadar alışveriş merkezlerine karşılıksız çok büyük destek verdim. İsteğimiz arzumuz ticareti kesinlikle İstanbul’un elinden almak” dedi.

Tarihi kent merkezi
Turizmi teşvik maksadıyla yaptıkları işin tarihi kent merkezinin yenilenmesi olduğunu belirten Başkan Gökçek, Ağustos ayından itibaren süratle Hacıbayram ve Kale civarındaki çalışmaların başlayacağını, restorasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Turizmin gelişmesi için yapılan bir başka çalışmanın ise rekreasyon alanlarının çoğalması olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, Ankara’nın şu anda 6 adet rekreasyon alanı olduğunu, önümüzdeki yıl ise Çubuk 1 Barajı, TOKİ ile beraber yapılacak Kuzey Ankara Projesi kapsamında yeni bir rekreasyon alanı ve Gençlik Parkı’nın yenilenmesiyle 9 rekreasyon alanı olacağını söyledi.

Disneyland
Disneyland’ın Eskişehir Yolu’nda 37 km’den sonra başlayacağını belirten Başkan Gökçek, “Oradaki bölgede 3 milyon metrekarelik bir alan. Yerini planladık. inşallah önümüzdeki dönem bir müşteri buluruz ve burayı veririz. Müşteri bulamazsak TOKİ ile beraber yaparız. Yarısını o karşılayacak yarısını belediye karşılayacak. Disneyland’ı yaparak Ankara’ya en büyük katkıyı sağlamış olacağız” dedi.

Bunun arkasından AOÇ arazisi içinde Avrupa’nın en büyük hayvanat bahçesini yapacaklarını anlatan Melih Gökçek, hedeflerinin 5 milyon yerli ve yabancı turistin Ankara’ya gelmesini sağlamak olduğunu belirtti.

Doğalgazın özelleşmesi ile bu projelerin gerçekleşmemesi için hiçbir neden olmayacağını ifade eden Başkan Gökçek, “İşte bütün bunlar bir araya geldiği zaman, Ankara’da turizm geliştiği zaman, Ankara’daki konut ihtiyacı da otomatik olarak artıyor. Şu anda bizim tespitlerimize göre her yıl ortalama 40 bin ile 50 bin civarında konut gerekiyor” diye konuştu. Melih Gökçek, Ankara’nın gelişerek değer kazandığını da sözlerine ekledi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.