Haberler

Kaz Dağları futbolda Antalya'ya rakip oluyor

Tarih: 2 Temmuz 2007 Kaynak: Milliyet Yazan: Serkan Arman
Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden Kale grubu, şimdi de turizm sektörüne girmeye hazırlanıyor.

Dünyanın sayılı oksijen depolarından Kaz Dağları'na sağlık ve futbol turizminde Antalya'ya rakip olacak bir tesis kurmak için harekete geçen grubun, ortaklık için iki ayrı Alman firmayla görüştüğü öğrenildi. Projeyi inceleyen ve yatırıma sıcak bakan Almanların, 'Tesise ulaşım zor, önce yolu yapılmalı' görüşünü savunduğu belirtildi.

Kale grubu, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde Hıdırlar köyünde, içinde termal kaynağı da olan bir araziyi Özel İdare'den 25 yıllığına kiraladı.

'2 saat yol, 1 saate insin'
Kendi topraklarını da araziye katan grup, hem Avrupa'dan kaplıca tedavisine gelecek turistleri çekecek, hem de kamp döneminde Kaz Dağları'nın oksijeninden faydalanmak isteyen futbol takımlarını ağırlayacak bir tesis kurmak için kolları sıvadı. Kale'nin turizme ilk etapta 10 milyon euro yatırım yapmayı düşündüğü, daha sonra yatırımın artacağı belirtildi.

Kale Grubu, içinde 5 yıldızlı bir otelin de bulunacağı turizm tesislerinde ortaklık için iki Alman firmayla görüşüyor. Almanlar, tesislere ulaşımı zor bulduklarını belirterek şu anda Bandırma'dan karayoluyla 2 saat 15 dakikada varılan Hıdırlar köyüne ulaşımın 1 saate düşürülmesini istiyor.

Proje için son sözü söyleyecek olan Kale Grubu Başkanı İbrahim Bodur'un da, "Yol durumunun bitmesi lazım. Ondan sonra ciddi anlamda bakabiliriz" dediği belirtiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü'yle de irtibata geçen Kale grubu, öncelikle Çanakkale - Çan yolunun yapımını bekliyor. Bu yolun yapımının ardından Yenice üzerinden Kaz Dağları'na doğru yolların inşasının kolay olacağı planlanıyor.
Yatırımla ilgili girişimlerin genel seçimlerden sonra hız kazanması bekleniyor. İstanbul - Çanakkale arası uçuşların başlamasıyla bölgede inşa edilecek tesislerin turistik potansiyelinin çok arttığı belirtiliyor.

Rakip dişli!
Futbol turizminde Antalya'nın ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. İklim ve tesis avantajıyla öne çıkan kent, dünyanın dört bir yanından futbol kulüplerinin kamp yeri tercihlerinin ilk sıralarında yer alıyor.

Bu yıl 9 Ocak - 31 Mart tarihleri arasında Antalya'da 144 otel, motel ve tatil köyünde, 900 yerli ve yabancı futbol takımı kamp yaptı. Bu dönemde futbol takımlarının kamp yerlerinin belirlenmesi ve hizmetlerin sağlanmasında aracılık eden 124 kurum 13 milyon 271 bin 433 YTL kazanırken, takımların otellere bıraktığı para 34 milyon 888 bin 344 YTL oldu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.