Haberler

Avrupa'da emlak yatırımı için en cazip ülke Türkiye

Tarih: 2 Temmuz 2007 Kaynak: Zaman
Mayıs 2006'daki küresel dalgalanmadan önceki iki yıl boyunca altın günlerini yaşayan Türkiye gayrimenkul piyasası, durgunluk döneminde bile dünya devlerinin ilgisini çekiyor. Londra merkezli The Property Guide (Küresel Emlak Rehberi) isimli dergi, Türkiye için 'emlakta Avrupa'nın en cazip ülkesi' ifadesini kullandı.

Dergi, Avrupa'da gelecek vaat eden emlak piyasaları arasında Türkiye'nin ardından Slovakya, Bulgaristan, Romanya ve Macaristan'ın geldiğini belirtti. Haberde, Türkiye'deki emlak piyasasının hızla geliştiği ve bu gelişimin önümüzdeki yıllarda daha da hız kazanacağı vurgulanırken, emlak piyasasındaki fiyatların 10 yıl önceki İspanya seviyesinde olduğu; ancak yakın gelecekte, fiyatların İspanya'yı yakalayacağı ifade edildi. Türkiye'de son yıllarda gerçekleştirilen reformların, ekonomiyi canlandırdığı vurgulanırken, özellikle konut sektörünün etkileyici bir potansiyele sahip olduğu kaydedildi. Haberde 2007'den itibaren konut yatırımlarının en cazip yatırım alanı haline geleceğinin altı çizildi. Buna göre yabancı yatırımcılar İstanbul ve sahil yörelerini tercih ediyor. Sahil yörelerindeki arsa ve konutlar, gelecek yıl yüzde 50, takip eden yıllarda ise yüzde 100 oranında değer kazanacak. İngiltere'nin önde gelen emlak danışmanlık ve yatırım şirketinin yetkilileri, "İngiliz emlakçılar son yıllarda en çok Türkiye'ye ilgi gösteriyor. Bu yılın ilk yarısından itibaren de bu ülkeyi liste başına koydular." tespitinde bulundu. Emlak piyasasında 'geleneksel piyasalar' yerine Türkiye gibi potansiyel oluşturan piyasalara doğru bir kayma olduğu da aktarıldı. Türkiye'de, özellikle sahil yörelerindeki arsa ve konutların, diğer Akdeniz ülkelerine göre ucuz olduğuna da işaret edilerek, Avrupa Birliği sürecinde fiyatların yükseleceği bildirildi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.