Haberler

Dar gelirlinin kura heyecanı

Tarih: 2 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Ankara
Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) işbirliğinde Kuzey Ankara Projesi kapsamında yaptırılan Karacaören konutlarının sahipleri kura çekimi ile belirlendi.

Altınpark Anfa B Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Esenboğa yolu üzerinde bulunan Karacaören’de yaptırılan konutlardan bin 434’ünün kura ile gecekondu sahiplerine verileceğini belirterek, "Evlerinizde şen oturun, çoluk çocuk hep mutlu olun. Taksitlerinizi inşallah hiç bir sıkıntıya uğramadan ödeyin" temennisinde bulundu.

Yaklaşık iki yıl önce yıkımına başlanan bölgede 2 bin 464 konutun yapıldığını belirten Gökçek, bu konutlardan bin 434’ünün hak sahiplerine dağıtılacağını söyledi. Konutların dağıtımı için noter huzurunda kura çekileceğini anlatan Gökçek, "Kurada şanslarına çıkacak olan daireyi beğenmeyenler, gönüllülük esasına dayalı olarak takas yapabilirler" dedi.

Aylık 260 YTL taksit
Gökçek, evlerin yaklaşık ik ay sonra tamamlanarak oturulabilir duruma getirileceğini bildirdi. Evlerin fiyatlarının 43-56 milyar TL arasında değiştiğini belirten Gökçek, ev sahiplerinin konutlarına yerleştikten sonra ödemelere başlayacaklarını söyledi. Gökçek, 15 yıl devam edecek olan taksitli ödemelerin miktarının ise aylık 218 ile 260 YTL’ye arasında değişeceğini, artışların memur maaş katsayısına göre tespit edileceğini anlattı. Gökçek, ev sahiplerine yapılan kira yardımının da konutlara yerleşene kadar verilmeye devam edileceğini bildirdi.

Bölgeye, ilkokul ve lise yaptırdıklarını da ifade eden Gökçek, okulların yapımının Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını bildirdi. Gökçek, bölgeye 2008 yılında büyük bir park yaptırmayı planladıklarını ifade ederek, "Özellikle hanımların ve çocukların çok beğeneceği bir park yapacağız. Hanımlar için açık havada spor yapabilecekleri yerler olacak. Buralara çeşitli spor aletleri koyacağız. Buradan bunun sözünü veriyorum" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.