Haberler

Satılan yer Maraş Otogarı ihalede yarışan 3 Avrupalı

Tarih: 2 Temmuz 2007 Kaynak: Vatan Yazan: Tebernüş Kireçci
Yabancının gayrimenkul sevdası Maraş Otogarı’nın satışı için düzenlenen ihalede doruğa çıktı.

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul alma sevdası, Anadolu’da arsa kapışmasına neden oldu. Kahramanmaraş Belediyesi’nin satışa çıkardığı kent otogarının arazisi için düzenlenen ihale, Avrupalı gayrimenkul devlerinin savaşına dönüştü. Kent Merkezi’nde yer alan 35 dönümlük otogar arazisinin satışı için Cuma günü düzenlenen ihalede 3 Avrupalı devin yarışı nefes kesti. 3 yerli 3 yabancı firmanın katıldığı ve 23.5 milyon YTL’den açık artırmaya çıkan arazi için yerli firmalar en fazla 29.5 milyon YTL’ye kadar çıktı.

1 yıl sonra teslim alacak
Açık artırma masasında başbaşa kalan Avusturyalı Meinlbank, Belçikalı Redevco ve Hollandalı Multi Turkmall’ın çekişmesi fiyatı 50 milyon YTL’nin üzerine taşıdı. Yarışta Redevco 49.1, Multi Turk Mall ise 50.2 milyon YTL’ye kadar fiyat teklif ederken, 19’uncu turun sonunda 50.3 milyon YTL’lik fiyat veren Meinlbank, arazinin yeni sahibi oldu. İhaleyi düzenleyen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, “Bu fiyata ben de şaşırdım” dedi. Halen otogar olarak kullanılan arazi 15 Ağustos 2008’de boşaltılarak yeni sahibine teslim edilecek. Meinlbank’ın söz konusu araziye 50 milyon dolar harcamayla 70 bin metrekarelik alışveriş merkezi inşa etmesi bekleniyor.

Son olarak Kahramanmaraş Otogarı’nın arazisinde karşı karşıya gelen 3 şirket daha önce Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yaptığı ilginç gayrimenkul yatırımlarıyla biliniyor. İhaleyi kazanan Meinlbank, İstanbul Göztepe’de imar sorunu olan eski Çocuk Esirgeme Kurumu arazisini peşin 220 milyon YTL’ye satın almıştı. Aynı şirket Samsun’da da belediyeye ait 34 bin metrekarelik araziyi 33 milyon dolara portföyüne katmıştı. Meinlbank buraya alışveriş merkezi, otel, ofis ve residence’lardan oluşan Karadeniz’in en büyük gayrimenkul kompleksini yapacağını açıklamıştı. Meinlbank ayrıca son ihalede yarıştığı rakibi Multi Turkmall’un Trabzon’da inşa ettirdiği dev alışveriş merkezinin de yarı hissesini satın aldı.

Maraş’taki ihalede ikinci sırada yer alan Multi Turkmall ise ABD’nin en büyük yatırım bankalarından Morgan Stanley’in iştiraki. Hollanda merkezli şirket Türkiye çapında yaptığı dev alışveriş merkezleriyle sık sık gündeme geliyor. Son olarak İstanbul Gazi Mahallesi’ndeki arsa dahil 100 milyon dolarlık yatırım projesine start veren şirket ayrıca Diyarbakır’ın en büyük alışveriş merkezini yapmak için bu ilde arsa satın aldı. Belçikalı Redevco ise Erzurum Belediyesi’nden satın aldığı 22 dönümlük alışveriş merkezi arsasıyla gündeme gelmişti. Redevco ayrıca Manisa’da Başbakanlık Teftiş Kurulu soruşturmasına takılan Pamuklu Mensucat arazisinin de sahibi konumunda.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.