Haberler

Mobilyacılar markalaşma hareketi başlattı

Tarih: 2 Temmuz 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Hanife Baş
Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) başlattığı markalaşma hareketiyle, mobilya sektörünü Türkiye’de ihracattaki en büyük beş sektör arasına sokmayı planlıyor.

Dünyada yirminci sırada yer alan sektörün, markalaşma hareketiyle iki yıl içinde 15’inci sıraya çekilmesi de hedefleniyor. 60 bin firmanın yer aldığı mobilya sektöründe MOSDER üyesi 27 firma, markalaşma hareketine imza atıyor. Bu amaçla halkı markalı mobilya satın alma yönünde reklam kampanyası da başlatan dernek, üyelerine de markalaşma hakkında eğitim seminerleri veriyor. Kampanyaya MOSDER üyesi olan Aldora, Alfemo, Bellona, Casa, Çağlayan, Çilek, Doğtaş, Donat, Gala, İdaş, İpek, İstikbal, Kilim, Konfor, Laressa, Merinos, Mobi, Mobiland, Mondi, Seray, Teleset, Temo, Tepe, Vitello, Yağmur, Yataş, Yatsan destek veriyor.

İhracatta ilk beşte olacağız:
MOSDER Başkanı Memduh Boydak, hedeflerinin özgün Türk tasarımıyla markalaşmak olduğunu belirterek, bu konuda 20’yi aşkın üniversiteyle tasarım, Ar-Ge çalışmaları ve yarışmalar düzenlediklerini söyledi. "Dünyada 20’inci sırada olan Türk mobilya sektörünün, iki yıl içinde ilk 15’te yer almasını istiyoruz" diyen Boydak, markalaşma hareketini Türk mobilya markalarının olgunlaşması ve dünyaya açılması için başlattıklarını kaydetti. Boydak, herkesin sektörde bireysel markalaşma çabaları olduğunu ancak sektörü kapsayacak ilk markalaşma hareketine imza attıklarını vurguladı. MOSDER’in kurulmasından sonra üç yıldır markalaşma konusunda faaliyetlere başladıklarını dile getiren Boydak, "Tüketiciyi de markalı mobilya alma yönünde bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Markalı mobilya, sorumluluk, garanti demek. Sorun çıktığında iade olanağı var. Markalı mobilyaların tasarımla, standartlarla ilgili sorumluluğu bulunuyor" dedi.

Markalaşma ihracatı da artıracak:
Memduh Boydak, 6 milyar dolar büyüklüğe sahip sektörün 760 milyon dolar ihracatı olduğu bilgisini vererek, markalaşma hareketiyle Türkiye’deki mobilya sektöründen dünyayı da haberdar etmek istediklerini vurguladı. Sektörün ihracatını beş yıl içinde 2.5 milyar dolara çıkartmak istediklerini aktaran Boydak, "Bu yıl ihracatın 1 milyar doları geçmesi bekleniyor. Mobilyanın, beş yıl içinde Türkiye’de en çok ihracat yapan beş sektör arasında yer almasını hedefliyoruz. İhracata önem veren mobilyanın böyle bir şansı var. Bulunduğumuz coğrafyada etrafımız mobilya ihtiyacı olan ülkelerle çevrili. Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da potansiyel var. Kuzey Afrika’da, Mısır, Tunus, Fas gibi ülkelerde de ihtiyaç var" diye konuştu.

Evlilik sezonu olmasına karşın erken seçim talebi etkiledi
MOSDER Başkanı Memduh Boydak, seçimlerin erkene alınmasının mobilya satın alma davranışını olumsuz etkilediğine değinerek, "Evlilik sezonu açılmasına karşın taleplerini hafiften erteleyenler oldu. Bunu siyasetin etkisine bağlıyoruz. Ama yuva kuracak insanları siyaset durduramaz. Sektör geçen yılı iyi geçirdi ve ortalamanın üzerinde büyüdü. Bu yıl da yüzde sekiz büyüme bekliyoruz. İlk üç ayda durgunluk vardı ama yıl sonunda bunun telafi edileceğini düşünüyoruz. Türkiye’de aile yapısı değişiyor. Bu da mobilya tüketimini artırıyor. Mobilya eskiden ihtiyaçtı şimdi statü ürünü oldu. Türkiye’de mobilya kullanımının 15 yıldan 8-10 yıla düştü. Markalaşmayla mobilya sektörü daha hızlı büyüyecek."

Markalaşma kampanyasıyla tüketici bilinçlendiriliyor
Markalaşma hareketi başlatan Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), bu hareketle Türkiye mobilya sektörünün olgunlaşması ve dünyaya açılmasını hedefliyor. MOSDER Başkanı Memduh Boydak, markalı mobilyaya yönelik reklamlar yaptıklarını ve tüketiciyi bu konuda bilinçlendirmek istediklerini kaydetti. Boydak, şöyle devam etti: "Dünyada özgün mobilyaya doğru kayış var. Markalaşmanın sektöre katkısı olacak. Dernek üyesi markaların ürettiği ürün ve hizmetler, sektörün hızlı gelişimine katkı sağlayacak. Markalaşma yurtdışında da işlerin artmasına katkı sağlayacak ve sektörü büyütecek ve tüketimi artıracak."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.