Haberler

Kadifekale'ye "Hayat" Akacak

Tarih: 2 Temmuz 2007 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Konak Bölgesi’ne hizmet veren Selvilitepe İçmesuyu Pompa İstasyonu’nu yeniledi. Tesis, bölgedeki içmesuyu şebekelerini besleyerek abonelere iletimi için gerekli basıncı sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Kadifekale semtine su veren Kocakapı Mahallesi’ndeki Selvilitepe İçmesuyu Pompa İstasyonu’nu yeniden düzenleyerek hizmete aldı. Kocakapı Mahallesi’nde 4 bin 200 metrekarelik bir alanda inşa edilen yeni Selvilitepe İçmesuyu Pompa İstasyonu ve yardımcı tesisleri, Tahtalı Barajı hattından gelen suyu, Kale grubu su depoları aracılığıyla Kadifekale semtinde oturan abonelere iletecek. Tesis, bölgedeki içmesuyu şebekelerini besleyerek, abonelere iletimi için gerekli basıncı sağlayacak.

Merkezi SCADA sistemiyle elektronik ağ ortamında kontrol edilecek olan pompa istasyonunun emiş hattına, Tahtalı Barajı’ndan gelen 600 mm’lik hat ile Halkapınar Su Deposu’ndan gelen 1000 mm’lik hat olmak üzere 2 ayrı isale hattından su girişi sağlandı. İnşaat çalışmaları kapsamında, istasyona 4’ü yedek olmak üzere 8 adet yatay milli çift emişli pompa ile 8 adet elektrik motoru monte edildi. Binanın temel ve işletme katı betonarme perdeleri yerinde dökme yapılırken; kolon, kiriş ve çatı makasları ise betonarme prefabrik sistemle inşa edildi. Pompa istasyonu binasının yapıldığı alanda, Hacı Efendi Caddesi yönündeki eğimli bölümde yaklaşık 5 metre yüksekliğinde betonarme istinat duvarı yapılarak, eğimli bölüm önceki haline göre daha stabil ve emniyetli hale getirildi. Ayrıca, çeşitli ebatlarda yaklaşık bin metre boru hattının da pompa istasyonu ve su depolarından oluşan sisteme bağlantıları tamamlandı.

Mevcut pompa istasyonunun binasının küçük olması ve pompa ile motor ekipmanının ekonomik ömrünün tamamlaması dolayısıyla, eski istasyonun bakım ve işletme masrafları yüksek olmakta ve düşük verimle çalışmaktaydı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.