Haberler

"Cimbom'un projesini elimizin tersiyle ittik"

Tarih: 3 Temmuz 2007 Kaynak: Sabah Yazan: Menekşe Ataselim
Seyrantepe'de maliyetin 190 milyon Euro'ya çıktığını söyleyen TOKİ Başkanı Bayraktar, "Maliyet düşmedi, ihale şartlarını değiştirdik" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 'maliyetleri çok yüksek bulması' nedeniyle rafa kaldırmayı düşündüğü Seyrantepe projesi için şartname alan firmalar ihale günü olan 19 Temmuz'u beklerken, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Galatasaray'ın istediği projenin maliyetini açıkladı. Kendilerine sunulan projedeki yeni Ali Sami Yen'in 158 milyon Euro'ya mal olacağını, bu fiyata KDV de eklenince toplam maliyetin 190 milyon Euro'ya çıktığını belirten Bayraktar, "Biz o parayı asla vermezdik. Bu talebi de elimizin tersiyle ittik" dedi.

Şartlar Değişti
Daha önce, stadı ancak maliyeti düşürdüklerinde inşa edebileceklerini kaydeden Bayraktar, bu konuda herhangi bir gelişme olmadığını, maliyet düşmediğinden ihalenin şartlarını ve sistemini tamamen değiştirme yoluna gittiklerini söyledi. Proje için şartname alan firma sayısının 20'ye yükseldiğini ve aralarında önemli yabancı isimlerin de bulunduğunu açıklayan Bayraktar, her firmanın kendi projesi ile geleceğini ve oluşturulan kurul tarafından en uygun olanın seçileceğini belirtti. "İsteyen firma 190 milyon Euro'luk kompleksi kabul etsin. İhaleyi, belirttiğimiz şartları içinde barındıran projeyi en uygun fiyat ile yapabilen kazanacak" diyen Bayraktar, seçici kurulun 9 kişiden oluşacağını; bunlardan 5'inin TOKİ, 2'sinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve diğer 2'sinin de Galatasaray temsilcisi olacağını söyledi. Yapılacak stadyumun tamamıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün malı olacağının ve çok amaçlı kullanılacağının altını çizen Bayraktar, "Bizim pazarlığımız da işimiz de onlarla. Muhatabımız Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü. Galatasaray ile kendi aralarında anlaşsınlar. Galatasaray'ı bağlayan durum Ali Sami Yen'in kullanım hakkına sahip olmaları ve Seyrantepe'nin tahsisi " diye konuştu. Bayraktar şöyle devam etti: "Stadın 52 bin kişilik olacağını söyledik. Herkese projenizle gelin, bakalım dedik. Eskiden tek bir proje vardı, fakat şimdi durumu değiştirdik ve 20 şartname, 20 farklı proje demek oluyor. Bugünkü Sami Yen'de yapılacak proje de var ortada. Bu işin olmasını en çok Galatasaray cephesi istemeli. Eğer olmazsa biz kamuyuz, ne kadar üzülürüz? Yüzde 10. Yüzde 90 Galatasaraylılar üzülür. O nedenle herkes birbirine yardımcı olmalı."
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.