Haberler

Büyükşehir’den Maltepe’ye 400 milyon YTL’lik yatırımlar zinciri

Tarih: 3 Temmuz 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’de Büyükyalı E-5 Kavşağı ve Bağlantı Yolları, Altıntepe Kavşağı, Maltepe İskelesi ve İskele Binası ve Yılmaz Mızrak Kültür Merkezi’nin toplu açılış törenine katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Maltepe’de gerçekleştirilen Büyükyalı E-5 Kavşağı ve Bağlantı Yolları, Altıntepe Kavşağı, Maltepe İskelesi ve İskele Binası ve Maltepe Belediyesi Yılmaz Mızrak Kültür Merkezi’nin toplu açılış töreni Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Maltepe İskelesi’nde düzenlenen törende Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, Maltepe Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Maltepe Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile AK Parti İstanbul Milletvekilleri ve Milletvekili Adayları ve vatandaşlar da yer aldı.

Başkan Topbaş; “15 günde 1 milyar YTL’lik yatırımı açıyoruz”
Açılış töreninde vatandaşların sevgi gösterileri ve alkışları arasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un hizmete kendilerinin de hizmet etmeye doymadığını belirterek, sorunları tek tek çözdüklerini ve şehri modern bir hale getirdiklerini söyledi. Göreve geldiklerinden bu yana İstanbul’un nüfusunun 1 milyon, trafiğe çıkan araç sayısının da 520 bin arttığını ve bütçelerinde yüzde 40 azalma olduğunu, ancak buna rağmen 3 yılda toplam 14 milyar YTL’lik yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;

“Cumhuriyetin kuruluşundan biz göreve gelene kadar İstanbul’da yapılan kavşak sayısının 57. Oysa bizim şu ana kadar tamamladığımız kavşakların sayısı 119’a ulaştı. Yalnızca geçtiğimiz günlerde Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen 47 tesisin toplu açılışının maliyeti 700 milyon YTL. 26 Haziran-10 Temmuz arasında açılışını yaptığımız 80 civarındaki tesisin toplam bedeli ise 1 milyar 15 milyon YTL. Sadece Maltepe ilçesinde tamamlanan yatırımların maliyeti de 400 milyon YTL’nin üzerinde. Hangi ilçeye, beldeye gitsek en büyük yatırımı bize yaptınız diyorlar. 3 yılda kurduğumuz 1360 şantiyenin 760’ında işi tamamladık. Önümüzdeki günlerde ülkemizde bir genel seçim var. Tarlada izi olanın ekinde yüzü olur. Hükümetimizin de tarlada izi var. Bizim de tarlada izimiz var.”

Açılışı yapılan Maltepe İskelesi’nin ilçedeki deniz ulaşımında çok önemli bir halka oluşturacağını ifade eden Kadir Topbaş, iskeleyi lodostan korumak için İDO’nun mendirek yapım çalışmalarına başladığının da müjdesini verdi. Başkan Topbaş; “Bu ülkede bir çivisi olmayanlar bizim yatırımlarımızdan rahatsız oluyor. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, İstanbul’a hizmetimiz artarak devam edecek. Zaten vatandaşlarımız her gittikleri noktada hizmetlerimizi bizzat yaşayarak görüyor” diye konuştu.

Fikri Köse; “Büyükşehir’in Maltepe’de yaptıklarını anlatmak saatler alır…”
“Büyükşehir Belediyesi’nin sadece ilçemize yaptığı yatırımları anlatmak için konuşmamız lazım” diyen Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse de devam eden tüm çalışmalar bittiğinde Maltepe’de sahil kesimiyle üst mahalleler arasındaki ayrımın ortadan kalkacağını söyledi. Büyükşehir’in Maltepe’de 5 büyük kavşak yaptığını, sahil ve aydınlatma düzenlemeleri yaptığını, açılışı yapılan iskelenin de çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Fikri Köse, yapılan yatırımlar için Başkan Topbaş’a teşekkür etti.

Büyükşehir’in yatırımlarıyla Adalar dört mevsim yaşanacak bir ilçe oldu…
Adalar Belediye Başkanı Çoşkun Özden ise, Adalar’a yiyecek, içecek, giyecek dahil her şeyin karşıdaki ana karadan geldiğini belirterek, şimdiye kadar bu işleri askeri iskeleden gerçekleştirilen bu taşıma işleminin yeni iskeleyle çok daha rahat yapılır hale geleceğini söyledi. Askeri iskelenin küçük olması nedeniyle iki tarafa da hizmet etmede sıkıntılar çıktığını belirten Coşkun Özden, hastaları şehre taşımakta dahi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, “Bu sorunu Başkan Topbaş'a ilettiğimizde çok sıcak baktı. Bugün Adalar’ın hayati konusu olan iskele sorunumuz bitti. Başkanımız Kadir Topbaş Adalar’ı ihya etti ve ilçemiz doğalgaz, altyapı, ulaşım gibi yatırımlarla yaşanacak modern bir mekan haline geldi” şeklinde konuştu.

Törende konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve beraberindekiler kurdele keserek Maltepe’deki dört önemli yatırımın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından, Kadir Topbaş, Adalar’dan gelen vatandaşları yeni iskeleden İDO’ya ait “Dede” adlı motorla uğurladı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.